Kom med og smag belgisk øl
Nyhedsmail Januar 2015 - Lokalafdeling Halsnæs

Er du til belgisk øl, så skal du med til vores møde.

Fredag den 23. januar kl. 18.30

I Krudthuset i Frederiksværk

Søren og hans kone Lis, driver Den Belgiske Ølbutik i Valby nord for Helsinge. I september 2014 modtog de Den Regionale Ølpris fra Region Nordsjælland. Prisen gives til et sted der har gjort noget specielt for at udbrede kendskabet til det gode øl.

Vi har været så heldige at få Søren på besøg. Han vil fortælle om hvordan han selv kører til de gode steder i Belgien og køber øllene på stedet, og derfra fragter øllene hjem i sin hestetrailer.

Søren vil komme bredt omkring denne aften, og vi skal smage hans spændende belgiske øl.

Til sådan en aften kræves belgisk mad. Vi vil lave Carbonnade a la Flammande, link:

http://www.ale.dk/index.php?id=9357 men mangler nogen til at lave kartoffelmosen til denne herreret. Er der nogen der vil melde sig til kartoffelmosen?


Vi er sikre på, at Søren tager extra øl med, som kan købes efter mødet.

Pris for mad, foredrag og øl er 180 kr. Pris uden mad er 100 kr.

Tilmelding senest 21. januar til Charlotte Vibeke eller tlf. 30704415

Årets Danske Ølnyhed

D. 19. januar starter afstemningen til hvilke øl der skal være bedste øl under og under 6%. I år er der 1055 øl der deltager fra 113 danske bryggerier. Når første afstemning er slut, offentligøres de 10 finalister, som vi håber at få fat i. Derfor er vores februar møde en aften, hvor vi forhåbentligt kan smage de 10 finalister. Så husk at stemme, der er desuden også gode præmier blandt dem der stemmer i form af festivalbilletter incl. poletter.

Listerne over med årets kandidater til "Årets Danske Ølnyhed".

Lørdag d. 31. januar Valhal

Ølfestivalen i Frederikssund har i år 12 års fødselsdag, og de er blevet så store at de gamle lokaler er blevet for små. Derfor er de rykket lige på den anden side af vejen over i Frederikssund Hallen, Kalvøvej 13. Åbent mellem kl. 11-17.

Der er rigtig mange spændende kendte og ukendte bryggerier til stede - bl.a har flere bryggerier brygget ny øl i anledning af fødselsdagen. Du kan finde mere om Valhal her: http://www.ale.dk/index.php?<wbr></wbr>id=161

Bustur til sjællandske bryggerier d. 14. marts

Kun 6 dage efter at, dette blev publiceret er 37 af de 47 pladser bestilt så det er i sidste øjeblik, hvis du skal nå at få fat i en billet til denne dag.

Tilmelding: https://www.place2book.com

Håndbryggerdag 17. april

På opfordring af Allan Reerman laver vi i år igen en håndbryggeraften. Vi glæder os til at komme og smage på de forskellige øl. Ove Petersen vil sende en mail ud til alle håndbryggere vedr. denne aften, men begynd allerede at brygge nu. Spørgsmål og tilmelding som håndbrygger skal ske til Allan Reerman.

Bestyrelsesmøde 3. februar

Din bestyrelse holder møde d. 3. februar, så har du noget du ønsker vi tager op på mødet så kontakt Charlotte Vibeke.