Nyhedsbrev december 2014
Lokalafdeling Halsnæs
Juleafslutning

I denne søde juletid, falder i år ikke vintersneen hvid. Men derimod har vi et kæmpe udvalg af juleøl, som jeg ikke har set tidligere. Danske, belgiske, tyske, engelske og amerikanske har jeg smagt. Og hvor er det rart, at en juleøl ikke kun kan karakteriseres som én slags øl, men er ligeså forskellig som vores smage kan være.

 

Jeg håber at I får smagt på nogen af julens øl. Til julefrokosten så sæt forskellige øl på bordet, og ikke på den gammeldags facon med at hver person drikker sin egen øl. Lad flaskerne gå på omgang, så får I smagt mange flere.

Der er vel heller ikke noget bedre til den fede julemad juleaften, end øl fremfor vin. Din mave vil elske dig for det!

Vi havde en helt fantastisk juleølsmagning d. 21. november. På et tidspunkt var vi 40 personer, og alle nød både maden og øllet.

En kæmpe tak til de medlemmer, der havde stået og kokkereret derhjemme og frembagt de dejligste retter. Og når så vi også får hjemmebagt brød til, så høres juleenglene spille. Tak til alle dem der gav en praktisk hånd med, både før, under og ved oprydningen.

Hvor er det dejligt at have så aktive og dygtige medlemmer.

Samtidig skal lyde en stor tak til Hans Jørn Hoppe, tidligere formand i Frederikssund, som stod for ølsmagningen.

Hvad den mand kan frembringe af lækkerier i sin garage, det er da utroligt. Vi har jo rigtigt mange bryggere i lokalafdelingen, så han var noget nervøs for, hvordan hans øl blev modtaget. Men der var ros til ham over hele linjen.

Flot!

Inden vi gik i gang med smagningerne, overrakte vi en dejlig stor gavekurv til Mogens og Christina fra Nordkystens Bryghus for deres dejlige, smagfulde og meget billige ølsmagning ved årsmødet, og benyttede samtidig lejligheden til at sige tak for mange gode oplevelser med dem de sidste par år.

Næste møde

Vores første ølmøde i det nye år bliver fredag d. 23. januar. Søren fra Belgisk Ølbutik i Valby nord for Helsinge kommer ud på et af sine sjældne besøg. Han importerer selv øl fra Belgien, og har derfor de gode historier om øllet vi skal smage direkte fra bryggerne selv. Som sædvanlig starter vi med mad, og vintertid og Belgisk øl råber jo på nogen flamske karbonader eller noget lignende.

Den nye bestyrelse

Den nye bestyrelse har holdt sit første betsyrelsesmøde. Vi var en tur hos Kim og selvom dagsordenen var lang kom vi igennem den. Vi er i gang med at undersøge muligheden for at kunne beholde vores mødelokale, at få en foreningsbankkonto, at planlægge årets aktiviteter 2015 og fordele opgaverne imellem os. Husk, hvis I har idéer til bestyrelsen endelig at komme med dem.

 
Danmarks bedste julebryg
ifølge Kvickly Allerød

Danmarks bedste julebryg er 'Santas Nightmare'.

Det nye bryggeri Nordic Brewing Co. besætter både 1. og 2. pladsen ved juleøl-kåringen ved Kvickly Allerøds Juleølsmagning


'Santas Nightmare' der kom på 1. pladsen er en mørk belgisk inspireret juleale på 8 pct., mens 'Dark Christmas' der kom på 2, pladsen er en 7,6 pct. stærk tysk inspireret doppelbock.

Bag Nordic Brewing Co. står Tobias Kiil, der efter en guldmedalje til DM i håndbryg 2013 og i november samme år havde han premiere på den allerførste øl.

Sidenhen er det gået stærkt, Nordic Brewing Co. med adresse i Kalundborg er kommet godt fra start med et sortiment på et tocifret antal og med flere flotte anmeldelser. Senest er det blevet til en flot bronzemedalje ved den internationale ølkonkurrence 'Brussels Beer Challenge'.