Øllets Dag
Som lokalafdeling Halsnæs har valgt at holde den.
Lidt om Øllets Dag

Øllets dag er en årligt tilbagevendende begivenhed, som foregår første lørdag i september.

Formålet med Øllets Dag er at få fokus på øl og ølkultur, samt få hele landet til at syde med øl - aktiviteter.

Øllets Dag blev stiftet af Danske Ølentusiaster i 2003 som Den Danske Øl -dag. De første år foregik aktiviteterne på foreningens stiftelsesdag/fødselsdag den 5. september. Fra 2005 har navnet været Øllets Dag og er af praktiske hensyn flyttet datomæssigt til den første lørdag i september. Altså i år den 4.september

Hvad sker der på Øllets Dag

I år bliver der satset stort på, at gøre reklame for vores forening. På landsplan samarbejder vi med flere kæder bl.a. Kvickly, flere vinhandler og Metro. Sidstnævnte har fra torsdag flere gode tilbud på godt øl.     

Kvickly

Fredag d. 3/9 og lørdag d. 4/9 har vi en bod i Kvickly i Frederiksværk. Her vil vi i samarbejde med Kvickly uddele smagsprøver på nogle af de gode øl, som Kvickly har på hylderne.

Der vil også være rig mulighed for at høre om vores forening.

Kom ned og få en snak. Du kan kende os på vores røde veste.

Vi er der fredag fra 14-19 samt lørdag fra 9-14.

 

Halsnæs Bryhus

Igen i år vil vi være at finde på Halsnæs Bryghus. Her vil der være salg af smagsprøver på gode øl fra ind og udland.

Vi er der lørdag d. 4/9 fra 11-16 

Som noget nyt er det lykkes os at skaffe varm øl. Det er en belgisk øllikør, der varmes op og serveres med flødeskum. Varm øl kan umiddelbart lyde lidt forkert. Og så med flødeskum! Det er en utrolig lækker oplevelse, der året rundt fungerer som et godt alternativ til irsk kaffe. De fleste vil nok kende den fra ølfestivalerne.

Hvilke øl der vil være mulighed for at smage, vides ikke endnu. Brygmester Peter Sonne er igang med at købe dem ind.  Men der er tale om øl fra Amager Bryghus, Herslev Bryghus og øl fra ølimportøren "drikkeriget". Peter har sikkert brygget noget særligt til dagen.

Der vil også være mulighed for at få mere at vide om DØE, samt at melde sig ind, så tag naboer, venner osv med.

    

 
Rabat på medlemsskab

På Øllets Dag er der 50 kr i rabat på medlemsskabet. Denne rabat opnås ved at komme på dagen og melde sig ind. Rabaten glæder både på personligt og husstandsmedlemsskab.  

Sildens Dag

4. september afholder Hundested Havn Sildens Dag. Der vil være mulighed for at høre om sildens historie, rense en fisk og meget andet. Hele havnen  vil summe af aktivitet. Der er også kunstudstilling hos flere kunstere.

  

Ølentusiast scorer kvinder

Sådan lød vores motto på vores juleølmarked. Den gang lykkes det for os at komme op blandt de afdelinger, der har flest kvindelige medlemmer. Men andre har fået samme ide som os. Så hermed en opfordring til at tage konen, kæresten eller veninden med til Øllets Dag og melde dem ind.