Medlemsmail nr. 14 Januar 2010

Denne mail indeholder:

 

Ølsmagningen d. 5. Januar

Temaet for aftenen var julens rester.

Formanden havde været på jagt efter resterne i de forskellige forretninger. Dette viste sig dog st være en større udfordring en først antaget, da man åbentbart er blevet bedre til at disponere i indkøbsafdelingerne. Faktisk var udvalget så smalt, at formanden valgte at tage en øl uden for kategori med som den 6. øl i smagningen.

Øllene var geografisk fordelt med 2 engelske ales og 3 danske julebryg, og så den 6. øl som var forsøgsbryg 23c fra Thisted bryghus. En overgæret porter, som formanden venligst havde udtaget fra sit personlige lager.


 

Ølkarakterer

Øl Karakter Kommentarer
Rosey Nosey - Batemans 4,9% 2,67 Ikke meget jul over den, ret almindelig ale. Ikke meget smag af en juleøl. Pæn farve. Lidt tynd. Let i smag og farve. Mild i smagen, en tørstslukker. God let øl.God traditionel ale, inviterer til comfort drinking da man kan blive ved med at drikke den.
Julius - De 5 gårde 6% 2,47 Alt for humlet. God smag. Fin smag, lidt bitter. Lidt bitter eftersmag. Lidt bitter og flad. Bitter finish flad og uinteressant smag.
Julebryg - Randers Bryghus 6% 2,92 Da den får varmen begynder den at smage af jul. For meget appelsin og krydderier. En rigtig juleøl med julesmag, meget krydret. Flot smag af jul. For meget jul, appelsin og kanel. Bliver bedre når den bliver tempereret. God julesmag, fylder meget i munden, smager af stjerneanis, koriander og appelsin.
Jingle Ale - Gourmet Bryggeriet 7,3% 3,96 God juleøl, med duft og smag. Rigtig god øl, god smag. Flot i smag, god balance.God frisk smag.God og frisk, ikke speciel, men god øl. Suveræn fyldig maltsmag balanceret af fin humlearoma, indbegrebet af julestemning.
Christmas Ale - Shepherds Naeme 7% 3,67 En rigtig god øl, men at kalde det en juleøl er måske en overdrivelse. Speciel duft, men god smag.God øl. Nok ikke meget jul, men god ! Lugter grimt, men smager godt. Dufter af gamle sokker. God frugtagtig smag med fin fylde, god humlefinish.
Forsøgsbryg 23c - Thisted Bryghus 3,79 Mørk og fyldig. For kraftig smag. Super god mørk øl, smuk mørk farve og skum. Mørkristet porter, med kaffesmag uden at den bliver dominerende.


Generelt var der en vis utilfredshed med at øllet var for koldt, men vejret taget i betragtning, med kulden og den megen sne, var det undskyldt. Glade var vi for at der overhovedet blev en ølsmagning denne aften !

 

Endnu en gang vil jeg minde om at sidste frist for tilmelding til Julefrokosten d. 30-1 er fredag d. 8. januar 2010.

Tilmelding foretages ved at anvende denne formular

Højt Skum

Kim Mølgaard

Næstformand Herning