Medlemsmail nr. 16 Maj 2010

Denne mail indeholder:

 

Ølsmagningen d. 4. Maj

Temaet for aftenen var IPA øl.

Definitionen på en IPA er:

India Pale Ale (IPA): Variant: Meget bitter, meget humlet, nogen frugtsmag og syrligt. Lidt stærkere i alkohol end Pale Ale.

Øllene der blev smagt var:

Fullers IPA 5,3%

Ærø IPA - Rise Bryghus 5,5%

Næsgården IPA - Braunstein 6%

IPA - Randers Bryghus 6,8%

Double IPA - Midtfyns Bryghus 9,2%

 


 

Ølkarakterer

Øl Karakter Kommentarer
Fullers IPA 2,94 Af en IPA at være, meget ok. God rund i smagen, fyldig, lidt sød, dufter godt.God sommerøl, meget lidt humle for en IPA.Ok IPA, men lidt for meget kulsyre.Udemærket.
Ærø IPA 1,87 Dufter godt, lidt tør.Lidt tynd i smagen, mangler humle. For lidt fylde i smagen.For let i smagen, let humlet i eftersmagen. Ok øl men det har ikke meget med IPA at gøre, for lys og tynd. Blomster smag.
Næsgården IPA 2,82 God duft med god maltsmag, mangler humle. Flot skum, en god ale, men ikke en IPA.
IPA - Randers Bryghus 3,13 Smager af humle. Dufter lidt af gær, men ikke dårligt. Sødme og bitterhed er i harmoni. Meget meget god smag.Smager som en god IPA, tilpas CO2. Perfekt humlet.
Double IPA - Midtfyns Bryghus 3,5 Fyldig og sødmefyldt, med en lang og passende bitter eftersmag. Rigtig god humlesmag, måske lidt for meget alkohol. Minder mere om en strong ale.


IPA øllenes bitterhed var, for nogle af især de kvindelige deltagere, lige rigelift. Dog var der flere ytringer henad "mere humle tak", end mishagsytringer.

Så en tak til formanden for at have udvalgt disse øl.Højt Skum

Kim Mølgaard

Næstformand Herning