Medlemsmail nr. 17 Juni 2010

Denne mail indeholder:

 

Ølsmagningen d. 1. Juni

Temaet for aftenen var Cider.

Cider er en fornøjelig sommerdrik, og hvis man kan finde de rigtige cidere er det også en god oplevelse.

Flere danske mikrobryggerier er også begyndt at brygge disse cidere, men traditionelt stammer cideren fra England og Frankrig.

Aftenens smagning kunne desværre pga. leverandørsvigt ikke byde på nogle franske cidere, så vi måtte nøjes med de følgende cidere (og en enkelt øl)

Hvis du vil vide mere om cider er der en ganske god artikel i Wikipedia

Westons Cider 4,5%

Ørbæk økologisk æble cider 6%

Westons Vintage Cider 2008 8,2%

Strongbow Dry Cider 5,2%

og så en enkelt øl:

Baltika nr. 4

Generelt var der enighed om at det er en meget letdrikkelig alkoholisk variant af æblejuice, og man forstår godt hvorfor ungdommen er så skudt i f.eks Somersby.

Dog er der en stor forskel mellem Somersby produktet, og de cidere vi fik denne aften.

Senere på aftenen fik vi også uddelt årets ølmærke til Poul fra Fox & Hounds, han takkede mange gange for prisen, og gav så en lille en til forsamlingen, hvilket ikke var upopulært.

Juli måned holder vi sommerferie, så der er der så ikke noget medlemsmøde, men allerede Tirsdag d. 3. August vil der blive afholdt Open Air ølsmagning i næstformandens have, med spisning, men mere om dette senere.


 

Ølkarakterer

Øl Karakter Kommentarer
Westons Cider 4,5% 2,21 Lidt tynd i smagen, kunne godt være lidt koldere. Har for lidt at byde på både hvad angår fylde og smag. Sød og rund.
Ørbæk økologisk æble cider 6% 3,33 Liflig smag, lidt skarp men med en afbalanceret sammensætning. God smag lidt syrlig.
Westons Vintage Cider 2008 8,2% 3,09 Af en cider at være helt okay, let syrlig og den høje alkohol% kan ikke smages(farlig). Aftenens bedste, mere æblesmag. Behagelig æblesmag med en særdeles frisk smag.
Strongbow Dry Cider 5,3% 1,59 For kold ved servereingen hvilket hæmmer smagen. Citronagtig smag, uden karakter. Lidt flad smag.
Baltica #4 5,6% 3,84 Øl de foregående cidere kan have indvirkning på bedømmelsen. God øl, men jeg ville gerne have fornemmet lidt mere kant. Rigtig smagfuld øl, med sød maltsmag hvor man kan smage kornet. En spændende øl, lidt for sød.


Sjovt at smage noget helt andet end øl, men der var dog ikke den samme variation hos de udvalgte cidere, som i øllets verden.

Baltikaøllen var et spændende bekendtskab fra Carlsbergs opkøb af russiske bryggerier. Det vil nu vise sig om det bliver en øl som vil blive markedsført herhjemme i dens nuværende kvalitet, eller om den vil blive tilpasset det danske marked.Højt Skum

Kim Mølgaard

Næstformand Herning