Medlemsmail nr. 26-1 Maj 2011

Denne mail indeholder:

 

Medlemsmøde Maj

Vi kom vidt omkring denne aften. Starten gik i England, hvorefter vi rundede Brasilien, USA, Danmark, og endte i Irland.

De 5 øl var:

Shepherd Neame Whistable Bay 4,5%

Xingu Black Beer 5%

Goose Island IPA 5,9%

Braunstein Brown Ale 6%

Guinness Special Export 8%


 

Ølkarakterer

Shepherd Neame Whistable Bay 4,5% 2,49 Let smag, lidt doven. Frisk smag, passende bitter sommerøl. Dejlig syrlig smag, flot gylden. Suveræn duft, men smagen kan ikke helt matche duften. Lidt tynd eftersmag, ellers en god balance. God duft af byg og fin nøddesmag, meget behagelig.
Xingu Black Beer 5% 2,22 Doven, meget sød. Smager af for lidt, ingen eftersmag. Smager som doven cola. Mangler humle, men god smag alligevel. God smag, dog bliver man lidt sanseforvirret da syn (mørkt øl) ikke stemmer overens med smag. Typisk maltøl. Smager næsten som en hvidtøl. God til at starte en diskussion.
Goose Island IPA 5,9% 3,56 Kraftig humlet. God smag, god balance med lang eftersmag. Super IPA, det behøver ikke at være ekstremt for at være godt. Humleøl af høj standard. Fantastisk duft af humle, typisk for amerikansk IPA, super finish.
Braunstein Brown Ale 6% 2,8 God rund eftersmag. Først smager den lidt tyndt, men røgsmag og eftersmagen er god. Alt for meget røg til en brown ale, men røgsmagen er godt afstemt. Egentlig god øl, men den taber lidt på duft og smag af brændt dæk. En original øl, egentlig ok, med en speciel eftersmag. Ikke vanedannende. Duft af byg, smag af røgmalt med noter af nød. God maltsmag med rimelig bitterhed.
Guinness Special Export 8% 4,31 Den er bare go. God nydeøl. God klassisk smag. Dejlig kraftig stout, med flot skum. Bedste Guinness. Behagelig oplevelse at smage en Guinness med karakter og styrke. Stort 5 tal. Duft af nødder og chokolade, smager godt af korn med brændte toner. God fylde uden for meget bitterhed.


Igen stort opmøde, og jeg vil i den forbindelse gerne opfordre til at tilmeldingsfristen overholdes, det har en vis indflydelse på hvor meget øl der er til hver.

Der var stor variation i øllene, både stilmæssigt og geografisk. Og om ikke andet så kunne det da starte nogle diskussioner omkring øllet.

Aftenens store og ubestridte vinder var dog Guinness Special Export, som med sin mere kraftfulde smag, må betragtes som en yderst vellykket storebror til den almindelige Guinness. Hvis man er til IPA, så var Goose Island IPA en flot oplevelse, og jeg kan informere om at de har et stort udvalg af disse, og mange andre, hos Voldby købmandsgård. www.vin-og-gaver.dk

Igen en hyggelig aften hvor Formanden kunne underholde med historier fra det Amerikanske kontinent.