Medlemsmail nr. 27-1 Juni 2011

Denne mail indeholder:

 

Medlemsmøde Maj

Det overordnede tema var Carlsbergs ølvalg. Om der reelt er tale om et ønske fra Carlsberg om at få flere ølvarianter i deres sortiment, eller om det bare er et marketingsstunt, vil jeg lade op til læserne at afgøre.

Udover de 3 testøl havde formanden fundet 2 øl på ølfestivallen, som virkelig viser forskellen mellem industriøl, og kvalitetsøl hvor der kæles for smagen.

Øllene var:

Carls Plzner 4,5%

Carls Bock 7,2%

Carls Gylden 5,7%

Amager bryghus - Forårs bryg 6,5%

Beer Here - Malus Pater 10%


 

Ølkarakterer

Carls Plzner 4,5% 1,98 Teknisk god pilsner, men ikke noget specielt. Typisk pilsner. Pæn gylden farve. Alt for tynd øl. Ekstra aroma humle kan spores, men bitter humle i smagen er totalt fraværende. Øllet er ok, men for dårligt til et ølvalg. Smager som en HOF, god som terasseøl en varm sommerdag. God kulsyre, behagelig.
Carls Bock 7,2% 3,10 Fin skumkrone, god maltsmag ikke for fed, men nu er det jo heller ikke en dobbeltbock. Sød eftersmag, testvinder. En øl til mad og mennesker der er til sød øl. God nøddeduft , rund i smagen, ikke så karboneret (godt for smagen). Sær eftersmag som brændt karamel. Havde forventet noget mere, mangler eftersmag.
Carls Gylden 5,7% 2,40 For sød og uden humlekarakter, hyldeblomsten kan man ikke fornemme. Frugtsmagen giver en frisk oplevelse. Frisk og fin smag. Ok smag, men for lidt af det hele. Helt uden krudt, smager af ingenting.
Amager Bryghus – Forårs bryg 6,5% 3,52 God duft, stor maltprofil med god fylde og balance. Tørhumling tilfører en god bitterhed. Meget humlet. Hellere 24 Royal fra Calles lager end forårsbryg fra bryghus på Amager. Lige som en ”biere de garde” skal smage, masser af forår. Rigtig god balance mellem bitterhed og sødme. En øl man kan nyde. Virkelig god fyldig øl. Den er der forår i.
Beer Here – Malus Pater 10% 4,15 Fantastisk blomsterduft, stor fylde med sødme uden at den bliver kvalm. Fin belgisk trappist ølklon. Det er bare en kanon øl. Skabsporter uden held. Rigtig, rigtig god, flot skum. Kompleks smag. Kraftig smag, flot mørkt skum – bør nydes til ost. Chokoladesmag, dejlig fyldig. Den vil jeg godt servere for gode venner.


Igen stort opmøde, og jeg glædede mig over hvor dygtige folk er blevet til at overholde tilmeldingsfristen, en fornøjelse.

Som sædvanligt en hyggelig aften, hvor der blev diskuteret øl, og så meget andet. Carls ølvalg blev også afgjort, og lokalafdelings favorit blev Carls Bock. Aftenens ubestridte vinder blev dog Malus Pater fra Beer Here. Her er det lykkedes at lave en belgist trappist quadruple, hvilket er en teknisk svær øl, men den er yderst veleksekveret.


Husk at vi holder sommerferie, og der er derfor ikke medlemsmøde før den 6. september. Det er jo i sig selv svært at skulle undvære det gode selskab i foreningen, og heldigvis har vi sommerfesten d. 19. august at se frem til. Indbydelse til denne vil blive rundsendt snarest, men i kan allerede nu se den i arrangementskalanderen, og på facebook.

Ellers vil jeg ønske alle en rigtig god sommerferie, og

Højt Skum

Kim Mølgaard

Næstformand Herning