Medlemsmail nr. 28-1 September 2011

Denne mail indeholder:

 

Medlemsmøde September

Temaet for dette medlemsmøde var Danmark i glimt. Her kom vi rundt i det danske land og fik smagt på det lokale bryg. At noget af det så slet ikke var brygget her i landet er en anden sag.

Øllene var:

Svaneke bryghus - Aurum 5,5%

Ikast øl fra Klosterbryg 5 6,0%

Bryggeriet Herning - Lys røgøl 5 - 6%

Thisted bryghus - Thy Humle 5,8%

Mikkeller - Texas Ranger BARREL AGED 6,6%


 

Ølkarakterer

<b>Øl</b> <b>Karakter</b> <b>Kommentarer</b>
Svaneke bryghus - Aurum 5,5% 3,02 God fylde, fin humle. Den leger lifligt med tungen. Godt afstemt. Lidt flad. Flot gylden farve. Super lager, og især til prisen. Sådan burde en Tuborg Classic smage.
Ikast øl fra Klosterbryg 5 6,0% 2,62 Tynd i smagen, smager af nelliker. God smag, tror den er god til mad. Lidt rodet i smagen, flot skum, fin øl til Ikast :-) Flot farve, fint skum, generer ikke nogen. Krydderierne træder ikke frem i smagen.
Bryggeriet Herning - Lys røgøl 5 - 6% 2,16 Ingen ølsmag, kun røg men den er god. Som at kysse et askebæger ! Tak for at vi prøvede at smage den, nu har vi noget at tale om. Ikke min smag, men den ser meget flot ud. God skumkrone, dejlig duft, mangler kulsyre, mild røg, let afsluttende bitterhed. Anderledes lettere røgøl. Fantastisk duft, ren nydelse. Lang eftersmag. Frisk øl – fin balance i røgsmagen. Snakker vi røgøl bliver det ikke bedre.
Thisted bryghus - Thy Humle 5,8% 3,29 Frisk, neutral. Fantastisk til prisen. Flot farve. Klar ren øl. Rigtig god pilsner, Thisted når det er godt.
Mikkeller - Texas Ranger BARREL AGED 6,6% 3,86 Dejlig anderledes og overraskende, man bliver glad inden i :-) Sød med meget chokoladesmag, god stærk eftersmag af chili. Hvor er det dejligt at få en øl der er gjort så meget ud af, godt gået. Hold da op ! Smagen går helt ned i halsen. Kraftig duft af chokolade og vanillie, heldigvis slår det ikke igennem i smagen. Chilien giver lidt efterbrænder. Fantastisk dessertøl. Normalt ikke Mikkeller fan, men jeg må give mig, perfekt stout.


Selvom vi havde været nød til at rykke datoen en uge var der igen stort opmøde. Der var også nye ansigter, som vi selvfølgelig håber at se igen som medlemmer.

Aftenens øludvalg gav rig mulighed for at smage nogle øl, som for nogen var en helt ny oplevelse. Man kan så se af kommentarerne at oplevelsen hos nogen, ikke indbød til gentagelser. Men hvis man ikke smager på det, ved man jo heller ikke hvad man går glip af. Også prismæssigt varierede det fra 28 kr. pr. liter til ca. 240 kr. pr. liter for Mikkeller. Men jeg tror da at alle var glade for at have haft muligheden for at smage noget som man ikke normalt selv hiver ned fra hylderne.


Husk at det er næste gang der er årsmøde, så mød op hvis du vil have noget at sige i lokalafdelingen.

Højt Skum

Kim Mølgaard

Næstformand Herning