Medlemsmail nr. 29 Oktober 2011

Denne mail indeholder:

 

Årsmøde

Aftenens medlemsmøde var samtidigt årsmødet for lokalafdelingen. Dette blev afholdt sammen med den sædvanlige ølsmagning. Fremmødet var flot, taget i betragtning af at der også blev spillet fodboldlandskamp.

Referatet fra årsmødet kan læses længere nede.

Øllene var:

Braunstein Oktoberfest Classic 4,9%

Jacobsen - Velvet Ale 5,9%

Flensburger Bock 7,0%

Paulaner Salvator 7,9%

Ørbæk Choco Ale 5,6%


 

Ølkarakterer

<b>Øl</b> <b>Karakter</b> <b>Kommentarer</b>
Braunstein Oktoberfest Classic 4,9% 2,98 Let drikkelig øl. Almindelig. God humlesmag. Lys og klar. God rund smag, kan sagtens drikkes i litervis som i München.
Jacobsen - Velvet Ale 5,9% 1,67 En meget speciel øl. Sommer øl, minder om en Asti. God tørstslukker. Champagne type med bløde bobler, ganske vellykket hybrid mellem øl og vin. Meget lys, flot farve, blid. God dameøl. Frugtagtig smag. Flot farve, god duft, men skuffende smagsoplevelse.
Flensburger Bock 7,0% 3 Dejlig duft, flot skum, god fylde med sødme og balance. God madøl. Skarp på tungen.
Paulaner Salvator 7,9% 3,38 Fyldig øl. Masser af smag. God madøl. Mørk og gylden, god humlesmag. Stærk øl med flot farve og karamelagtig smag.
Ørbæk Choco Ale 5,6% 2,82 En god choko ale. Sætter sig mellem to stole, ville egentlig have været bedre som stout. Mørk og mild. De har glemt chokoladen. God og kraftig ale med spændende eftersmag.


Igen var vi nød til at rykke datoen en uge, dette skal ikke ses som en generel ting, vi vil fremover stadigvæk holde fast i den 1. tirsdag i måneden. Det kan dog forekomme at vi er nød til at skubbe datoen til en anden tirsdag, men det vil så blive tydeligt annonceret.

Det var nogle spændende øl, der blev smagt på. Og man kan udfra karaktererne se at Paulaner Salvator vandt, både aftenens smagning og højeste alkoholprocent. Men både Jacobsen Velvet Ale og Ørbæk Choco Ale, gav anledning til debat om hvordan man kan skrue en øl sammen, og om det også fungerer.

Aftenens smagning blev afsluttet med ølkage, som Maj-Brit havde bagt til alles fornøjelse. Der skal lyde en tak for initiativet og indsatsen.


Højt Skum

Kim Mølgaard

Næstformand Herning

 

Referat af årsmøde lokalafdeling Herning 2011

Valg af dirigent og referant.

Dette tilfaldt Kim Mølgaard.

Årsmødet blev erklæret som rettidigt annonceret og indkaldt, og herefter åbnet.

Der var fremmødt 23 medlemmer, hvilket er ganske flot taget i betragtning af at der også var landskamp i fodbold.

Formandens beretning.

Formanden fortalte om årets gang i lokalafdelingen, herunder de aktiviteter der har fundet sted.

Julefrokosten, og sommerfesten, blev fremhævet, og påskønnet. Øllets dag blev i år ikke afholdt i afdelingen, hvilket formanden beklagede, og lovede at næste år skal der arrangeres flere tiltag.

Valg af formand og næstformand.

Både formanden og næstformanden modtog genvalg.

Valg til aktivitetsudvalget.

Følgende personer udover formanden og næstformanden blev valgt ind i aktivitetsudvalget:

Ove Clausen

Anders Hestbech Lind

Eventuelt.

René Sigaard fra region Østjylland præsenterede sig selv og regionen, og vi blev orienteret om regionens arbejde. Herefter blev forslag om fusionering af region midt vestjylland og region østjylland fremsat. Den nye region skal herefter kaldes region midtjylland. Forslaget blev godt modtaget, og beslutning om at lokalafdeling Herning fremover indgår i den nye region blev vedtaget.

Spørgsmål omkring mødedatoen, som er blevet flyttet et par gange på det sidste, blev besvaret med at det også fremover vil være d. første tirsdag i måneden, medmindre andet annonceres. Næstformanden noterede sig at det ønskes at datoændringer annonceres tydeligere.

Derudover var der en livlig debat, med mange inspirerende forslag til fremtidige aktiviteter. Disse er taget imod og formanden vil snarest indkalde aktivitetsudvalget til et arbejdsmøde, så vi kan få planlagt disse.