Medlemsmail nr. 30-1 November 2011

Denne mail indeholder:

 

Hjemmebryg

Aftenens medlemsmøde stod i hjemmebryggets tegn.

Herningsholm bryggerlaug havde været så modige at stille med 6 øl og 6 bryggere, til aftenens ølsmagning. Et er at brygge øl til sig selv og de nærmeste, et andet er at komme med det til en smagning i DØE ! Det kræver mod at gøre dette, og de skal have tak for dette.

Øllene var:

Weisebier 4,9 % (brygget af Allan Christensen)

ESB 4,5 % (brygget af Ove Clausen)

IPA 6,8 % (brygget af Bent Ove Andersen)

Brown Ale 6,5 % (brygget af Hans Kirkegaard og Ove Clausen)

Bock, 6,4%. (brygget af Kurt Johannesen)

Imperial Stout 7,9 % (brygget af Torben Vejling)


 

Ølkarakterer

<b>Øl</b> <b>Karakter</b> <b>Kommentarer</b>
Weisebier 4,9 % (brygget af Allan Christensen) 2,84 Rigtig god. Fin hvedeøl. Hylden dufter godt igennem. Frisk sommerøl, men er ikke så vild med hvedeøl. Blød behagelig smag. Let flad i smagen, burde være mere Weisebier. Mangler smag. God duft og skum. Meget frisk, imponeret. Frisk frugtagtig øl, let lys skum. Fantastisk hvede, med strejf af hyld. Det i bunden af flasken smager bedst. Lidt for meget hyld.
ESB 4,5 % (brygget af Ove Clausen) 2,54 Flot farve, lidt tynd smag. En rigtig fin øl. Helt uden fejl. God smag af malt. Fint skum, dagens etiket. Dejlig duft. Smager lidt af røgmalt. Mærkelig eftersmag af røg, ikke typisk ESB.
IPA 6,8 % (brygget af Bent Ove Andersen) 3,33 Eftersmagen er god. Mangler noget duft, bitterhumlen er der. En hæderlig IPA. Rigtig god mangler lige lidt aromahumle. Kraftig humlesmag. Rigtig god IPA, hvor humlen trænger godt igennem. Rigtig lækker øl. OK til at starte med, men slutter lidt for bittert. God karbonering, men den kunne godt bruge noget specielt.
Brown Ale 6,5 % (brygget af Hans Kirkegaard og Ove Clausen) 2,81 Det er en rigtig fin ale, men jeg kan altså ikke smage chilien. Smager godt, men lidt typisk hjemmebryg (hjemmebryg = en Ale som er svær at definere) 4 mdr. lagring mere bliver den kun bedre af. Brown ale som smager fantastisk med en lille strejf af chili. Dyb kobberrød farve, cremet med god fylde.
Bock, 6,4%. (brygget af Kurt Johannesen) 3,84 Det er simpelthen bare i orden, godt gået. God skumkrone, rigtig god Bock. Aftenens bedste øl. Dejlig sød smag og duft, rund og behagelig. Dagens nr. 1. Bør lagres lidt længere. Hvad skal jeg sige ? Bock som Bock skal smage. Lidt for sød, efter min smag. Lækker øl. Mørk farve for en Bock, frisk med god humle, i orden øl.
Imperial Stout 7,9 % (brygget af Torben Vejling) 4,34 Det er rigtig flot, god duft og smag. Aftenens flotteste skumkrone, En rigtig god stout, man fornemmer lige chilien, tilpas kaffe. Tyk mørk tjære. Flot mørk farve, god eftersmag. Dagens nr. 2. Super øl. Fantastisk flot skum, som holder længe. Kraftig smag og fylde. Chili eftersmagen lidt malplaceret. God øl, intet andet. En meget ren stout. Fantastisk krop. Sikke en smag, øllens espresso, super. Dejlig duft af chokolade. God bitterhed med dejlig smag af brændt byg, fantastisk fylde, lille varme fra chilien.


Igen var vi nød til at rykke datoen en uge, dette skal ikke ses som en generel ting, vi vil fremover stadigvæk holde fast i den 1. tirsdag i måneden. Det kan dog forekomme at vi er nød til at skubbe datoen til en anden tirsdag, men det vil så blive tydeligt annonceret.

Ca. 40 fremmødte, hvilket er imponerende, og kan måske sige noget om at hjemmebryg er noget som folk finder interessant. Vi er ihvertfald klar til at gentage dette igen næste år, sandsynligvis til medlemsmødet i Marts, hvis der er nogen der allerede nu tænker på at bidrage.

Dejligt at se mange nye ansigter igen denne aften, håber at se meget mere til disse nye medlemmer.

Det var nogle spændende øl, der blev smagt på, og af en høj kvalitet. Aftenens vinder blev Imperial Stout, på hele 7,9%, men Bocken faldt også i folks smag. Og jeg vil lige her til sidst medtage nogle af kommentarerne til aftenens smagning, som jeg fuldt kan tilslutte mig:

Meget bedre kvalitet end jeg forventede for samtlige øl.

Imponerende hjemmebryg !

Rigtig god kvalitet med noget for enhver smag !

1000 tak.


Højt Skum

Kim Mølgaard

Næstformand Herning