Medlemsmail nr. 32-1 Februar 2012

Denne mail indeholder:

 

Ølvalget 2011

Aftenens medlemsmøde var dedikeret til at smage de 10 kandidater til Årets Ølnyhed 2011

Desværre lykkedes det ikke at få fat i 2 af dem, Rauch Bier fra Krenkerup Bryggeri og Willemoes Jul 2011 fra Bryggeriet Vestfyen. Ærgeligt men vi havde dog 8 øl at smage os igennem.

Øllene var:

ØL op til 5,9 %

Dansk Blindesamfund 100 år Midtfyns Bryghus 5,6%

Dryhop Hornbeer 5,0%

Røde Mor Bryggeriet Refsvindinge 4,6%

Session Pilsner Svaneke Bryghus 5,0%


ØL 6% og derover

Fanø Imperial X-mas Porter (Kunstner Øl No. 1) Fanø Bryghus 10,0%

Gleipner Midtfyns Bryghus 9,1%

Rough Snuff Legal Version Midtfyns Bryghus 9,5%

The Fundamental Blackhorn Hornbeer 11,0%

En imponerende liste, og med nogle ret så stærke øl i mellem.

Ølkarakterer

<b>Øl</b> <b>Karakter</b> <b>Kommentarer</b>
Session Pilsner, Svaneke Bryghus 5.0% 2,95 God kombination af humle og malt,god fylde. Blomster duft, citrus. Eftersmag er overtrumfet af humlen, for meget til min smag.
</br>
Røde Mor, Bryggeriet Refsvindinge 4,6% 2,92 Mangler lidt fylde. Karamelduft, lige i skabet. Mild humlet bitterhed og god sødme. Der mangler noget krop. Flot farve, men doven. Smager ikke af øl.
</br>
Dryhop, Hornbeer 5,0% 2,72 Markant humlesmag og duft. Vidste ikke at øl kunne dufte sådan, som at sniffe ned i en pose humle. Dejlig citrus, ikke så bitter i selve smagen, dejligt. Dejlig øl, selv for en sødme tilhænger. Dejlig amerikanerhumle, perfekt for dem der holder af en IPA.
</br>
Dansk Blindesamfund 100 år, Midtfyns Bryghus 5,6% 2,4 Smager af hengemt halm. Mug, Hengemthed, Udbrændthed ? Ved ikke hvad den smager af, men speciel det er den. Er blinde også uden smagsløg ? Lidt sød, ikke så god som Midtfyn plejer at være, men alligevel god.
</br>
Gleipner, Midtfyn Bryghus 9,1% 3,28 God kombination af humle og malt,god fylde. Stor krop, mørk men også ret humlet. Lidt for meget humle. Den mørke malt/kaffe smager godt. God fusionsøl med super humle.
</br>
Rough Snuff Legal Version, Midtfyns Bryghus 9,5% 3,68 Meget sprittet lugt, med markant alkoholsmag. I forhold til ren sprit, er den ikke så slem i duften. God smag med lakrids. For meget af det hele.
</br>
Imperial X-mas Porter, Fanø Bryghus 10,0% 3,89 God smag af malt, med sødme. God brændthed, god fylde. Så er der dømt hostesaft, det er lidt for meget for min smag. Fantastisk, måske aftenens bedste øl.
</br>
The Fundamental Blackhorn, Hornbeer 11,0% 3,97 God aroma, kombinationen af malt og humle passer perfekt. Imponerende. Mørk sprittet duft. Sikken krop med god lakridssmag, bare lidt for kraftig i smagen. Dufter af chokolade, fylder hele munden, super øl. Nej nu overgår vi alt, jeg kom i himlen.
</br>


Mere en 30 fremmødte smagte på finalekandidaterne, og det var godt at se både gamle som nye medlemmer.

Ølvalget er i år delt op i 2 klasser, op til 5,9% ABV og så fra 6% og opefter. Dette er en god ting da de alkoholsvagere øl ellers ville have haft det svært.

I denne afdeling blev det en sejr til Session Pilsner fra Svaneke Bryghus, i skarp konkurrence med de andre øl. Der var ikke så stor forskel mellem dem, men det blev altså en pilsner der løb af med sejren.

I den tunge afdeling, var der skruet godt op for råvarerne, og der var generelt tale om mørke øltyper, hvor der dog også var blevet plads til en lidt utraditionel fusionsøl, nemlig Gleipner som er en mørk IPA. Måske man skulle overveje at skifte IPA ud med India Dark Ale IDA ? Eller India Stout ?

Her var vinderen The Fundamental Blackhorn fra Hornbeer, det er imponerende at et lille bryggeri som Hornbeer kan blive ved med at sende så gode kvalitetsøl på markedet, og så også få dem udbredt til masserne. Vi skal arbejde på at få Hornbeer ud og lave en smagning på et eller andet tidspunkt.

Ellers er det jo næste gang at vi skal smage på medlemmernes eget håndbryg, og jeg kan afsløre at der på nuværende tidspunkt, er tilmeldt 6 bryg. Det skal blive spændende at smage på disse, og også at møde dem der har brygget det.


Højt Skum

Kim Mølgaard

Næstformand Herning

Næstformand region Midtjylland