Medlemsmail nr. 34-1 April 2012

Denne mail indeholder:

 

Påske og forårsbryg

Til aftenens medlemsmøde havde vi 26 fremmødte, hvilket var Ok taget i betragtning af at det var i påskeferien.

Vi skulle smage på påske og forårsbryg, og her havde formanden fået fremskaffet 5 øl som skulle smages.

4 danske og en enkelt belgier.

Øllene var:

Jefferson påske ale 6%

Grauballe Dupond & Dupont

Midtfyns Bryghus påske 6,8%

Herslev forårsbryg 8,2%

Gouden Carolus Easter 10,5%

 

Ølkarakterer

<b>Øl</b> <b>Karakter</b> <b>Kommentarer</b>
Jefferson påske ale 6% 2,67 Kan smage den gode smag af havre. Tynd smag, tør smag af havre. Frisk og perlende. Gør ikke nogen fortræd. God øl til prisen. Let drikkelig. Ganske god afbalanceret øl.
Grauballe Dupond & Dupont 2,98 En skuffelse fra Grauballe, for flad i smagen. God duft, frisk smag med behagelig malt og hvedesmag. Citrusnoter fra den amerikanske humle. Ikke dårligt af en hvedeøl. Så er det forår. Dufter friskt, flot skum.
Midtfyns Bryghus påske 6,8% 3,44 Lidt sød, men med god balance fra den amerikanske humle. Bedste hvedeøl til dato. Flot farve, dejlig duft. Skøn maltsmag, lækker eftersmag der bliver ved og ved. Dejlig humlet duft. Meget velafbalanceret. Den er en super blanding af det klassiske påskebryg, og det friske forårsbryg.
Herslev forårsbryg 8,2% 3,31 Cascade humlen kan anes, men overdøves af hvedesmagen. Ikke flere hvedeøl i aften tak. Stor alkoholfylde.
Gouden Carolus Easter 10,5% 3,78 Endelig ! Den bedste øl i aften. Dejlig belgisk ale, blomsterduft, kraftig smag med et strejf af lakrids. For sød, mere en juleøl end påskeøl. Alt for tung til en forårsøl at være. Nummeret lige før hostesaft.


Som kommentarerne afspejler, så er der stor forskel på hvad folk forventer af en forårsøl/påskebryg.

Traditionelt har vi jo været vant til en sød tung og kraftig øl, som skulle ledsage påskefrokosten. Dette er heldigvis blevet udvidet til også at inkludere friske og lette forårsøl.

Om de danske forårsbryg generelt set er domineret af hvedemalt og amerikansk humle, skal være usagt her. Men det var da lykkedes formanden at snige ikke mindre en 3 hvedeøl, alle humlet med amerikansk humle, ind i aftenens smagning. Det er blevet påtalt, og formanden undskyldte sig også med at han slet ikke havde set på om der var hvede i dem, hmm !

Men aftenens vinder gik til belgiske Gouden Carolus Easter, som er en klassisk belgisk stærk ale, hvilket man så enten er meget begejstret for, eller ikke.


Højt Skum

Kim Mølgaard

Næstformand Herning