Medlemsmail nr. 36-1 Juni 2012

Denne mail indeholder:

 

Polsk øl (sådan cirka)

Til aftenens medlemsmøde havde vi 32 fremmødte, igen flot fremmøde.

Temaet var polsk øl, suppleret med lidt tjekkisk for at nå op på 5 styk. Den tidligere lokalformand for Herning, Mogens Johansen, havde personligt stået for importen af aftenens øl, og forestod også smagningen.

Øllene var:

Budejovicke 1795 Lager 4,5%

Tyskie 5,6%

Warka Strong 6,5%

Zywiec Bock 6,5%

Okozim Mocne 7%

Ølkarakterer

<b> Øl </b> <b> Karakter</b> <b> Kommentarer</b>
Budejovicke&nbsp1795&nbspLager&nbsp4,5%</pre> 2,84 For sød. Rigtig god øl til prisen, med en god sødme. Fin farve. Flot skum. Duft ikke at prale af.
Tyskie 5,6% 1,95 Fin klassisk pilsner. Mangler lidt humle. Lidt tam i smagen.
Warka Strong 6,5% 3,26 Fint afstemt med god balance i smagen. For sød, for meget alkohol. Fyldig smag, dejlig bitter. Smager af æble ? Kraftig krop, med en krydret finish. Behagelig eftersmag.
Zywiec Bock 6,5% 3,56 Klassisk bock, god karamel. Stærk bock med masser af korn der kan smages.
Okozim Mocne 7% 3,3 Meget ren i smagen, men ikke noget specielt. God smag, men igen sød. Lidt tynd og sprittet.


Polske øl er sødere end det vi er vant til, og det blev da også bemærket. Ellers var det en god smagning, hvor vi fik lejlighed til at stifte bekendtskab med nogle andre øl, end dem detailhandlen synes vi skal have adgang til.

Men aftenens vinder gik til Zywiec Bock, som er en klassisk stærk bock. Og som også var min personlige favoritøl denne aften. Brygges af Zywiec Group, som ejes af Heineken, hvis nogen skulle være interesseret i det.

Næste møde bliver i juli, hvor vi ellers plejer at holde sommerferie, men vi prøver at afholde et møde alligevel, og så må vi se hvor mange vi bliver.

Til gengæld er hverken formanden, eller næstformanden hjemme i august, så med mindre nogen melder sig til at afholde dette møde, så holder vi fri i august.


Højt Skum

Kim Mølgaard

Næstformand Herning

Næstformand region MidtJylland.