Medlemsmail nr. 38-1 September 2012

Denne mail indeholder:

 

Besøg af Skagen Bryghus

Til aftenens medlemsmøde havde vi besøg af Skagen Bryghus, nærmere bestemt af deres ølambassadør Jens Jørgen. Dette havde tiltrukket 39 medlemmer, også nye ansigter, så det var dejligt at det kunne lade sig gøre at samle så mange til et arrangement.

Jens Jørgen havde medbragt 5 øl i rigelige mængder, så Skagen Bryghus fik vist mange nye fans denne aften. Dette skyldtes ikke mindst en meget veloplagt ølambassadør, som kunne underholde med anekdoter fra bryghuset. Vi havde også gavn af den præsentation, som blev afviklet på Fox & Hounds næsten storskærm, så tak til dem også, for at stille teknik til rådighed.

Det var første gang vi afholdte medlemsmøde i de renoverede lokaler på Fox, og nu har vi fået lædersofaer som vi kan slænge os i, dejligt. 40 personer er dog absolut max. vi kan være i de nuværende lokaler, men lad os nu ikke gøre det til et problem.

Øllene var:

Nordlys, hvede øl 5,0%

Drachmann, pilsner 5,0%

Tordenskjold/Skawskum 5,0%

Gl. Skagen, IPA 6,0%

Bundgarn, porter 6,5%

Ølkarakterer

<b> Øl </b> <b> Karakter</b> <b> Kommentarer</b>
Nordlys, hvede øl 5,0% 2,42 Når det nu skulle være hvedeøl, er den ikke direkte dårlig. Cremet mild hvedeøl. Var ikke afkølet nok, ellers en meget drikbar hvede. Flot skum, dejlig sød duft. Tykt skum, frisk frugtagtig smag. Normalt drikker jeg ikke hvedeøl, men denne smager absolut af mere. Knap så vammel som andre hvedeøl, mangler humle.
Drachmann, pilsner 5,0% 3,25 Fyldig pilsner. Rigtig god pilsner. Helt klar øl Tykt skum, frisk duft, eftersmagen af humle varer længe.
Tordenskjold/Skawskum 5,0% 3,67 Let sød bajer, let bitter. Sådan burde rød Tuborg smage. Dufter ristet, blød og sød, dejlig humlesmag. God maltsmag, fyldig og sødmefuld.
Gl. Skagen, IPA 6,0% 3,67 En af de bedre. God bitter IPA, stærk humlesmag med citrus. Frugagtig aroma, dejlig citrustoner fra den amerikanske humle. IPA som den skal være.
Bundgarn, porter 6,5% 4,58 Mægtig god som half'n'half med en pilsner. Mørk malt og stærk lakrids + røg, velafbalanceret. Dejlig mild smag. Den 1. porter som har smagt mig. Sort og let røget.


De medbragte øl spændte bredt, og jeg tror ikke at nogen af dem skuffede. Jeg så i hvert fald ikke mange rester på bordene, der skulle smides ud. Selv syntes jeg at alle øllene bar præg af godt håndværk, og gode råvarer. Jeg kunne smage kornet, og fylden var ikke til at tage fejl af.

Som aftenen skred frem blev stemningen, som sædvanlig meget hyggelig, og der blev snakket lystigt om øllet.

Aftenens ubestridte vinder blev Bundgarn, en fyldig porter, med tilsat engelsk lakrids. Det var virkelig kræs for dem der kunne lide mørkt øl.

En dejlig aften, og en stor del af æren går til Jens Jørgen fra Skagen Bryghus, som gjorde et godt arbejde, både for at underholde os, og for at udbrede kendskabet til det gode øl de brygger.


Højt Skum !

Kim Mølgaard

Næstformand Herning

Næstformand region MidtJylland.