Medlemsmail nr. 39-1 Oktober 2012

Denne mail indeholder:

 

Årsmøde

Aftenens medlemsmøde var også årsmødet, så vi havde nogle formaliteter der skulle overståes før ølsmagningen kunne begynde. Vi havde desuden besøg af Claus Mortensen fra landsbestyrelsen. Dejligt at de gider besøge os ude i lokalafdelingerne, det gør at vi føler os lidt tættere på dem. Der var 26 fremmødte, hvilket var helt ok.

Referatet følger her:

Valg af dirigent og referant.

Dirigent blev Mogens Johansen og referant Kim Mølgaard.

Årsmødet blev erklæret som rettidigt annonceret og indkaldt, og herefter åbnet.

Der var fremmødt 26 medlemmer.

Formandens beretning.

Formanden fortalte om årets gang i lokalafdelingen, herunder de aktiviteter der har fundet sted.

Julefrokosten, og øllets dag, blev fremhævet, og påskønnet. Af andre arrangementer blev håndbryg og besøget fra Skagen Bryghus fremhævet, som nogen af de mest succesfulde.

Valg af formand og næstformand.

Både formanden og næstformanden modtog genvalg.

Valg til aktivitetsudvalget.

Følgende personer udover formanden og næstformanden modtog genvalg til aktivitetsudvalget:

Ove Clausen

Anders Hestbech Lind

Eventuelt.

Claus Mortensen fra Landsbestyrelsen præsenterede sig selv, og vi blev orienteret om kommende tiltag fra landsbestyrelsens side. Desuden oplyste han om hvilke kontaktmuligheder vi i lokalafdelingerner har til landsbestyrelsen.

Lokalafdelingens cigarkasse blev oplyst til at indeholde 700,- som vil blive brugt i forbindelse med kommende arrangementer.

Disse arrangementer vil være:

Smagning af finaleøl fra ølvalget.

Julefrokosten.

Fællesudflugt til ølfestivallen d. 24/5, transporten bliver med tog.

Håndbrygs smagning.

Efter at de formelle ting var overstået, var det så tid til at smage lidt øl.

Øllene var:

Hook Norton Brewery Copper ale 5%

St. Feuillien Blonde 7,5%

Warwik Sankt Hans Dubbel 4.8%

Holbæk Bryghus Brown Ale 6.5%

Krenkerup Rauchbeer 5.2%

 

Ølkarakterer

<b> Øl </b> <b> Karakter</b> <b> Kommentarer</b>
Hook Norton Brewery Copper ale 2,63 Højt Skum ! Karboneret i en sådan grad at den ikke kunne blive i flasken. Bitterhed grænsende til tør smag. Rund og humlet, men ikke en man drikker mange af. Ok Ale, godt humlet. Skarp men ikke noget særligt. God fyldig, med passende humlesmag. Behagelig let sødlig ale, god balance.
St. Feuillien Blonde 3,05 God lys belgier, med fin gærsmag og god fylde, god karbonering. Man kan ikke smage at den er på 7,5% Rigtig god blonde. Lidt anonym, men en stærk oplevelse. Meget lys, blød smag, ganske ok.
Warwik Sankt Hans Dubbel 2,37 Duft af chokolade, let brunt skum, rimelig maltsmag, men mangler fylde. Den har ikke ret meget fylde, men dufter godt. God smag i en 4,8% øl. Dufter som maltbolcher, god karamelsmag, skuffer dog.
Holbæk Bryghus Brown Ale 0,68 Surt bryg. Hvorfor mon de gik konkurs ? Uden for kategori (ikke positivt). Lugter grimt.
Krenkerup Rauchbeer 2,47 Duften afslører ikke at det er en røgøl, men smagen er der, og den er god og velafbalanceret. Frisk, smager af lejrbål, ikke sidste gang med røgøl. Lidt svag i smagen, men den bedste i aften. Røgen kan fornemmes i eftersmagen. Smager af spegepølse.


Formanden havde været ude og samle øl sammen fra mange forskellige steder. Han havde bl.a. fået fat i dødt øl fra Holbæk Bryghus, som nu er lukket. Det skulle så også vise sig at selve øllet var dødt, hvilket førte til konklusionen: Aldrig købe øl fra lukkede brughuse, der var nok en grund til at de lukkede.

Næstformandens kone havde traditionen tro medbragt ølkage, og begejstringen var stor. Hun opfordres derfor til at fortsætte traditionen.

Ellers var der nogen der blev introduceret til røgøl, som der jo altid er stærke holdninger til. Men jeg tror der var nogle der blev omvendt. Aftenens vinderøl blev St. Feullien Blonde, en god stærk belgier i den lyse ende.


Højt Skum !

Kim Mølgaard

Næstformand Herning

Næstformand region MidtJylland.