Medlemsmail nr. 40-1 November 2012

Denne mail indeholder:

 

Årsmøde

Gert Skovbølling Knudsen og Gunnar Kjelstrøm havde taget en dejlig masse hjemmebryg med til aftenens møde. Hjemmebryg, og endda med hjemmedyrket humle, og ikke mindre en 8 forskellige øl, det var noget medlemmerne kunne lide.

Vi var på forkant blevet informeret om, at kvalitetsniveauet var højt på det øl vi skulle smage, så forventningerne var høje. Med 8 øl at smage og en stram tidsplan, så var der ingen tid at spilde, men det lykkedes os da at komme igennem, med højt humør. Og jeg tror nok at vi kan fastslå at forventningerne blev indfriet, ikke alle kunne lide alle øl, sådan skal det jo heller ikke være. En god bredde i øltyper og variationer, med hjemmedyrket humle, porse, og hyldeblomst, sikrede at der var noget for alle. Kvaliteten var høj, og som det kan ses på karaktererne, så var der ikke nogen øl der faldt helt igennem.

Der var 27 fremmødte til aftenens møde.

 

Ølkarakterer

<b> Øl </b> <b> Karakter</b> <b> Kommentarer</b>
Hyldeblomst Ale 6,6% 3,24 Duft af hyld, god sødme og god karbonering, meget behagelig smag og god fylde. Meget afbalanceret, ikke for meget hyldeblomst heldigvis. Rigtig god. Mangler lidt karbonering, men super smag. En fortrinlig øl.
India Pale Ale 6,1% 2,48 Ravbrun, mangler en del humle, men en god brown ale. Øllet smager fint, men jeg synes ikke den er humlet nok. God men mangler lige det sidste for at bestå. OK ale, men ikke meget IPA. God mørk IPA, ikke så skarp som andre IPA. Efter min smag en god pale ale. God øl, men den køber vi ikke igen.
GUiNAS 4,6% 3,1 En god dry stout, velafbalanceret, god karbonering, flot dyb farve. Smagen flader hurtigt ud. Rigtig god. Meget mere smag end den normale Guiness. Synd at konen ikke kan lide sort øl.
Porse-Ale 7,0% 3,86 Fantastisk duft af porse, god fylde og maltsmag, man er ikke i tvivl om porsesmagen. Dejlig frisk porsesmag, flot farve og smag. Den er sgu go. Så fås hjemmebryg ikke bedre. Meget autentisk, og masser af porse.
Strong-Ale (Skotsk) 7,3% 4,24 Minder mere om en chokolade stout. En perfekt ale. Rigtig god balance- fin smag. Rigtig godt afstemt strong ale. Rigtig god sort ale, fantastisk smag. Det er bare godt.
Jule-Ale 8,5% 3,25 En god juleøl, smager af brunkager. Lidt for sød, spændende med hjemmedyrket humle. Smager meget af jul. Fantastisk duft, men flad smag. Meget kagedåse, men god juleøl. Nu er det jul, uden kanel, gudskelov for det. Stjerneanis og koriander, ikke lige min smag.
Imperial Stout 8,8% 4,35 Hvad kan man sige, sådan skal en imperial stout smage. Stort 5 tal, tror jeg er forelsket. Meget ren stout smag, perfekt alkohol. Fantastisk stout. Det er bare så godt. Dagens bedste. God bitter smag.
Special 5,9% 3,4 Her var der så ingen der havde skrevet nogen kommentarer overhovedet, måske var de i chok over at øl nr.8 som ikke var på stemmesedlen, blev præsenteret.


Høj høj kvalitet på alle øl. Lidt problemer med navnene, de smager ikke som man forventer af øltypen.

Aftenens vinderøl blev Strong-Ale, vi kan så diskutere øltypen, om det er en stout eller en ale, men god det var den.

Hvis man er interesseret i opskrifterne så kan de findes på håndbryg.dk. Ved at søge i BeerCalc efter Gunnar Kjeldstrøm som Brewer.

En stor tak til bryggerne, som turde stille op med deres hjemmebryg, det må de gerne gentage en anden god gang.


Højt Skum !

Kim Mølgaard

Næstformand Herning

Næstformand region MidtJylland.