Medlemsmail nr. 41-1 December 2012

Denne mail indeholder:

 

Juleøl

Der var 36 tilmeldte til aftenens møde, men vi havde ca. 40 fremmødte. Virkelig flot fremmøde, men må vi igen fremhæve det vigtige i at overholde tilmeldingsfristen, ellers kan det jo ske at der ikke er nok øl !!!

Ølkarakterer

<b> Øl </b> <b> Karakter</b> <b> Kommentarer</b>
Gårdnisse, Skagen Bryghus 6% 3,19 Meget mørkt øl, med smag af engelsk lakrids, god fylde men lidt overkarboneret. Bliver sikkert bedre når den bliver varm og doven. Synd at den var så kold. God smag af lakrids, men føles tynd. Smager ikke af jul, men kan rigtig godt lide lakridssmagen. Mørkt øl uden kaffesmag. Skagen overrasker igen, rigtig god juleøl. Forbavsende god frugt/bær smag. Vil passe godt til risalamanden. Måske mere porter end juleøl. Ok til hygge, men går ikke til julefrokosten.
Jule hvede, Indslev Bryghus 6,5% 2,81 Duft af sommerfestival = urinal. Smager dog bedre en den dufter, men kun marginalt. Som juleøl mangler den næsten alt. Sød hvedeøl. Jeg vil hellere have en Tuborg julebryg. Dufter ikke særligt godt, og smager da slet ikke af jul. Super hvedeøl. En mørk hvede der virker rolig og afrundet.
Jule mumme, Kongens Bryghus 6,6% 3,58 Det er juleøl som jeg forventer det. Duft af nelliker og kardemomme, dog uden at der går helt brunkage i det. Fin fylde. Spændende juleøl, den smager af jul. Carlsberg kan jo godt brygge øl ! Spændende flaske og indhold, her er der ikke sparet på julekrydderierne.
Jule ale, Virklund Bryghus 6,9% 3,54 God fylde, behersket humle. En anelse syrlighed giver et godt balanceret bryg. God øl, men ikke så meget jul. Et godt forsøg på at lave en juleale, virker let bitter. De er godt øl ! Tror det er vanedannende. Ikke en udpræget juleøl, men en dejlig vinter-ale.
Julebryg, Vejle Bryghus 7,5% 3,77 Blød og fyldig, Belgisk dubbel med koriander, ikke en typisk juleøl, men fin smag. Fantastisk øl, meget fyldig, holder smagen længe i munden. Okay øl, men lidt ubestemmelig. Eller også er det bare fordi det er den sidste øl. Rigtig god juleøl. Aftenens bedste øl. Fremragende juleøl, spændende fyldig smag, mange nuancer, lang eftersmag.


En god juleøl smagning, hvor vi kunne smage en lille bitte del af det enorme udvalg af danske juleøl.

Og hvad kendetegner så en juleøl ? Ja det er da heldigvis en fortolkningssag, behøver der at være de traditionelle julekrydderier i ? Ikke efter mine smagsløg, med det store udvalg, kommer også mange interessante smagsoplevelser, og det ville jo være nok så kedeligt hvis det hele skulle smage af Julesne, eller brunkager.

Hvis vi skal konkludere noget ud fra aftenens smagning, så er det nok at der er en forventning til hvordan juleøl skal smage, og det afspejles nok i karaktererne. Aftenens vinder blev Julebryg fra Vejle Bryghus, skarpt forfulgt af Julemumme. Tilsyneladende er den belgiske stil, kombineret med lidt koriander, noget der faldt i medlemmernes smag.

 

Husk også at sætte kryds i kalenderen lørdag d. 12. januar, hvor vi traditionen tro afholder vores julefrokost.

I år bliver det afholdt i det indre Herning, i gåafstand fra banegården. Nærmere info følger når vi har detaljerne på plads. Men en ting er da helt sikkert, og det er pakkelegen.

En mand kommer op til lægen og spørger:

- Vil jeg blive 100 år, hvis jeg holder op med at ryge, drikke og hore ?

Lægen ryster på hovedet.

- Nej, svarer han, det vil bare føles sådan.

Ukendt.


Højt Skum !

Kim Mølgaard

Næstformand Herning

Næstformand region MidtJylland.