Medlemsmail nr. 45-1 August 2013

Denne mail indeholder:

 

Sommerøl

Til aftenens smagning vi 24 tilmeldte, hvilket er meget godt, taget ferietiden i betragtning. Aftenens tema var sommerøl, som formanden havde udvalgt med nænsom hånd.

Formanden var så forhindret i at deltage, så næstformanden trådte ind og afholdte smagningen. Man kunne måske have ham mistænkt for at udeblive pga. de øl han havde udvalgt, selvom han sværger at dette ikke var tilfældet.

Aftenens øl var:

Dead Pony Club – California pale ale – Brewdog 3,8%

Skovbær hvede – Skovlyst 2,7 %

Møllebryg - Rækker Mølle Bryghus 5,6%

Steam Beer – Anchor 4,9 %

Grilløl – Raasted 5,2 %

 

Ølkarakterer

Øl Karakter Kommentarer
Dead Pony Club – California pale ale – Brewdog 3.8 % 1,83 Efter at have smagt øllet forstår man nemt navnet ”død pony”. Meget speciel duft og smag. Bitter humle. Puha sur smag og duft. Flot, pirrende på tungen – sprudlende, god rund smag. God frisk sommerøl, dejligt meget humle.
Skovbær hvede – Skovlyst 2,7 % 1,67 Som kold ville den være et friskt alternativ til cider. Smager som den dufter, frisk og sommeragtig. Sammenlignet med en cider er den ok, men det er ikke en øl. Øl for mandfolk – nej. Minder om gamle dage. Saftevandslignende.
Møllebryg - Rækker Mølle Bryghus 5,6 % 2,33 Lidt kedelig øl, dog har den både humlens bitterhed og en sødme. Men ingen ”wauv” oplevelse. God balance mellem bitterhed og sødme. Ok, men måske lidt tam.
Steam Beer – Anchor 4,9 % 3,25 Flot gylden farve, dejlig fyldig smag. God fyldig øl med masser af smagsnuancer.
Grilløl – Raasted 5,2 % 3,17 Lidt en skuffelse, smager for meget af ”noget vi har prøvet før”. Det mest festlige var skummet. Lidt bitter smag, men ok. God harmonisk øl.


Sommertemaet blev fremhævet af de tropiske temperaturer vi havde i lokalet. Det var ekstraordinært varmt grundet ombygning, og mangel på ventilation. Det skal ikke gentage sig, og vi kan se frem til meget bedre forhold, allerede fra næste medlemsmøde af.

Varmen gjorde det også næsten umuligt at holde øllet køligt, men igennem kom vi da.

Aftenens vinder blev Steam Beer fra Anchor, et mulehår foran Grilløl fra Raasted. Dead Pony Club faldt ikke i alles smag, nok på grund af den meget fremtrædende amerikanske humleblanding. Interessant nok er Grilløl fra Raasted også en Amerikansk inspireret Pale Ale, med amerikanske humler. Men her havde de ramt noget knap så ekstremt, hvilket appellerede til flere.

Skovbær hvede var der generelt enighed om, at det ikke var en øl, og vurderet på mængden af restslatter der var tilbage, tror jeg ikke den overlever længe. Rækker Mølle Bryghus skuffede endnu engang, jeg synes ikke vi har set noget rigtig godt øl fra dem længe.

Husk at næste møde gerne skulle være med hjemmebryg, så find jeres bryg frem, kontakt hjemmebryggere i kender, og få brygget tilmeldt. Dette gøres på mail til næstformanden.

Årsmødet bliver tirsdag d. 1/10 og her skal vi jo have valgt en ny formand, da Lars ikke stiller op igen. Næstformanden genopstiller, og så skal vi have valgt en ny bestyrelse/aktivitetsudvalg.

Det at være formand, er ikke så så stor en opgave, og der vil være masser af opbakning fra næstformanden og bestyrelsen. Så overvej venligst at stille op, og vær med til at fortsætte vores fine lokalafd.

Smag på Herning frivillige søges.

Smag på Herning er en fødevare, øl og vin messe som afholdes i Herning centret på centertorvet.

Fredag d. 30/8 15-19 og Lørdag d. 31/8 11-16

Udover butikkerne i centret, deltager Bøllingsø bryghus og Syndikatet.

One-Pint sponsorerer 8 forskellige øl fra HornBeer, og 8 øl fra et andet bryggeri.

Den skaldede kok kommer også.

Danske Ølentusiaster lokalafd. Herning vil være tilstede med en stand, samt være behjælpelige med uddeling af smagsprøver, og rådgive omkring godt øl.

Hertil skal vi bruge nogle frivillige til at bemande standen og uddele smagsprøver.

Sidste år havde vi et par fornøjelige dage, og der var generøs uddeling af ølrester til de frivillige.

Så hvis du har lyst til at hjælpe til, og have en god oplevelse, så send mig en mail med hvornår du kan.

Vores stamværtshus Fox & Hounds har 20 års fødselsdag d. 30. August, hvor der er åbent hus mellem kl. 16 og 20. Alle er velkomne.


Højt Skum !

Kim Mølgaard

Næstformand Herning

Næstformand region MidtJylland.