Medlemsmail nr. 50-1 Februar 2014

Denne mail indeholder:

 

Årets ølnyhed. finalesmagning.

Til aftenens møde var vi 32 fremmødte, fint taget i betragtning af at det var midt i vinterferien. Det var øl til finalen til årets ølnyhed, der skulle smages på denne aften. 10 øl er med i finalen, og det var meningen at vi skulle have haft 9 af dem, men grundet leverandørsvigt i sidste øjeblik, kunne kun 7 af dem fremskaffes.

Nå men 7 er da bedre end 6 eller 5, så vi gik i gang med smagningen i de 2 kategorier, over og under 6%.

Aftenens øl var:

Under 6%:

Miami Vice – Ugly Duck Brewing 4,8%

Det gule akvarium – Humleland 5,5%

Spionen Undercover IPA – Syndikatet 5,6%

Amarillo & Citra IPA – Ugly Duck Brewing 5,9%

Over 6%:

Frederiks Jul - Indslev Bryggeri 8%

Putin – Ugly Duck Brewing 8,9%

Frederik III Imperial Stout - Frederiksodde Håndbrygger... 10,1%


Ølkarakterer

Øl Karakter Kommentarer
Miami Vice 4,8% 2,45 Smager godt, men ikke så godt som duften lover. Supergod humleduft, frisk let citrus. God IPA, dejlig duft af humle, flot gylden farve. Rigtig god smag for 4,8%
Det gule akvarium 5,5% 2,55 Ok øl, god humle, god bitterhed. Humleduft mangler, ellers god bitter eftersmag. Fantastisk god smag af humle, kunne ønske jeg var en fisk.
Spionen Undercover IPA 5,6% 2,32 God bitterhed, men lad spionen forblive undercover. Højt skum, mystisk duft, ellers god eftersmag. Kedelig klam duft, men god smag af humle.
Amarillo & Citra IPA 2,62 God smag og balance i humlen. Flot skum, behagelig humleduft, let bitterhed, god smag. Lidt flad i smagen.
Frederiks Jul 8% 2,86 Kan ikke finde noget pænt at sige om den. God hvedeøl, men ikke min favoritøl. Kedelig. For sød. Sådan skal en juleøl smage.
Putin 8,9% 3,41 Overraskende god, ikke så dårlig som frygtet. God stoutsmag, lidt fløjlsagtig. For satan Putin, endelig noget godt fra ham. Rigtig rund og mild.
Frederik III Imperial Stout 10,1% 4,40 Ok øl, trods indsmuglet hvede. God kraftig stout. Flot mørk. For sød.

Ikke overraskende scorer øllene over 6% højest, så jeg har kåret 2 vindere, 1 i hver kategori.

Under 6% vinder Ugly Duck med Amarillo & Citra, som for øvrigt har 3 øl med i finalen. Generelt var alle øl i denne kategori IPA typer, afvekslingen bestod i humletyperne, som kom fra New Zealand, Australien og Amerika.

Over 6% var det Frederik III Imperial Stout der vandt, også en rigtig god kraftig Stout. Der var eksperimenteret med malten i rigtig mange af finaleøllene. Og selvom der var hvede i meget af øllet, synes jeg nu at de var sluppet godt fra det.

Så skal jeg lige nævne, at der nu er mulighed for at melde sig som frivillig til Ølfestivalen i TAP1. Det kan kun anbefales, og er en unik oplevelse. Læs mere på ale.dk om alle fordelene ved at være frivillig.

Der er også flere som har vist interesse i at deltage i en brygdag, så man på egen hånd kan opleve hvad hjemmebrygning er. Hermed er opfordringen sendt videre til alle hjemmebryggere, som kunne tænke sig at have nogle ølentusiaster på besøg. Husk at de er gratis arbejdskraft, skal muligvis have lidt øl, men ellers gratis. Send mig en mail hvis du kunne tænke dig at have besøg på en brygdag.

Højt Skum !

Kim Mølgaard

Formand Herning

Næstformand region MidtJylland.