Medlemsmail nr. 51-1 Marts 2014

Denne mail indeholder:

 

Belgisk ølsmagning ved Lars Amby

Til aftenens møde var vi 31 fremmødte, til en fremragende Belgisk ølsmagning. Det var Lars Amby fra Amby import der forestod smagningen, hvor han havde medbragt 8 øl. Aftenen var den første i vores forsøg på at holde et medlemsmøde, med et mere specifikt indhold. Dette vil jo så resultere i at ikke alle arrangementer appellerer lige meget til alle, men jeg håber da at folk alligevel vil møde op, og herved få udvidet deres ølhorisont. Det er jo immervæk et af hovedformålene i foreningen, hvis det bliver for meget af det gode, så må I endelig sige til, jeg er normalt meget lydhør for forslag sidst på aftenen....

Aftenens øl var:

Chapeau, frugtøl fra de troch med jordbær 3,5%

Celis white 5%

Augustijn blond 7%

Bornhem, fra Van Sternberge 8%

Westmalle dubbel 7%

Gouden Carolus ambrio 8%

Kappitel Watou 10%

Gouden Carolus Easter 10,5%


Ølkarakterer

Øl Karakter Kommentarer
Chapeau, frugtøl fra de troch med jordbær 3,5% 2,27 Sød og mild. For sød til min smag. Skarp duft, spændende smag. Frugt i øl bliver ikke min favorit. Måske god som velkomstdrink, hvis den var kold. Jordbær + øl, ikke noget man umiddelbart plejer at blande, men det fungerer da ok her.
Celis white 5% 2,13 Frisk og krydret. En rigtig god hvedeøl. Hvede !! Måske på en meget varm dag. Hvedeøl krydret med citronskal, men ikke nok til at skjule at det er en hvedeøl.
Augustijn blond 7% 3,27 Blond, god, krydret. Meget, meget god øl. God belgisk ale, som en abbey ale skal være.
Bornhem, fra Van Sternberge 8% 3,73 Flot ravagtig farve, let humlet, lidt træagtig smag. Øllet bliver bedre og bedre. Flot dyb rav farve. Flot skumkrone. God mørk ale, velbalanceret, med fin frugtduft og tilpas sødme.
Westmalle dubbel 7% 4,07 Super. Bedste trappist øl. Kraftfuld smag. Flot skum. Meget god, belgisk når det er bedst. Velbalanceret mørk ale.
Gouden Carolus ambrio 8% 3,73 Super. Lang god eftersmag. Meget fin lys ale, god gærduft, fin skumkrone, og en fin ren smag.
Kappitel Watou 10% 3,79 Super. God bitterhed. Sødme fra kandis, god fylde og smag, krydret med kant. Duft er fantastisk.
Gouden Carolus Easter 10,5% 3,93 Ord er overflødige. Meget sød. For kraftig anis smag. God øl, men meget sød. Fantastisk fylde, måske for meget for nogen, da den også har stor sødme.

Det var spændende at få lov til at smage disse belgiske øl som man ikke lige støder på i dagligvarehandlen. Lars Amby oplyser at de kan købes hos Urskovs Vinhandel i Østergade, Herning. Desuden var Lars god til at fortælle om både øllet, bryggerierne og hans personlige oplevelser i Belgien.

Aftenens vinderøl blev Westmalle dubbel, ikke fordi nogen af de andre øl var deciderede dårlige, men Westmalle dubbel er nok den de fleste forbinder med belgisk øl. Vi fik i hvert fald et godt udsnit af det meget righoldige og afvekslende øludbud fra Belgien. Lambic, hvede, lyse og mørke ales, krydderier osv.

En meget fornøjelig aften, tror jeg nok alle fremmødte syntes.

Højt Skum !

Kim Mølgaard

Formand Herning

Næstformand region MidtJylland.