Kategorier: Fars, Oksekød, Hovedret
Udbytter: 4 serveringer
400 gram Hakket oksekød
2 Groftrevne løg
2 Fed pressede hvidløg
Salt & peber
1 deciliter Balsamico eddike
1 God pilsner
1 Rød peberfrugt
1 Grøn peberfrugt
1 Rød chili
3 Laurbærblade
10 Enebær, knuses let
1 tsk. Spidskommen
1 spsk. Honning
2 stykker god chokolade
2 deciliters Majs
1 dåse flåede hakkede tomater
2 deciliter Kidneybønner
Brun kødet i en gryde eller sautépande i lidt olie.
Kom løg og hvidløg i en varm pande eller gryde og spæd med balsamico og øl.
Når løgene er blanke og gennemsigtige kommes kødet ved og herefter peberfrugt, chili, laurbærblade, enebær, spidskommen, honning, chokolade, majs, tomater og bønner. Lad retten småsimre ca. 10-15 min. og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Det er en god ide at vente til sidst med majs, så de ikke overkoges.
Kom dem evt. i 5 min. før retten er færdig.
Server med en spsk. creme frais, eller for de fedtforskrækkede fromage frais eller fromage blanc og brøndkarse.
© Copyright Danske Ølentusiaster