Øllets Dag 3.-5. september 2005

Øllets Dag 2005 blev ubetinget lokalafdelingens største og mest tidskrævende arrangement til dato. Arrangementet der tidligere gik under navnet Den danske Øldag og afholdtes d. 5. september hvert år, arrangeres fremover hver den første lørdag i september. Øllets Dag afholdes for at markere Danske Ølentusiasters fødselsdag 5. sep. 1998 og for at profilere foreningen mod de mennesker der endnu ikke kender os, samt for at sætte fokus på øllets mangfoldigheder.

Billederne herunder er fra vores stand i Slotsarkaderne, Hillerød, fra nogle af de øvrige forretninger der deltog i arrangementet, samt fra foredraget med Carsten Berthelsen.

Billederne kan ses i større format ved at klikke på dem. Alle billeder er taget af Torben Krogh og Ole Svenningsen.

 

Fra opstillingen i Slotsarkaderne

Aftenen i forvejen påbegyndtes opstillingen af standen.
Lex Telvig, der har skabt det enorme ølglas 'Lexiglasset' kiggede forbi for at hjælpe med at modificere det tekniske, samt blande frugtfarver til at ramme den rette farve

Lokalafdelingens stand i Slotsarkaderne, Hillerød

Allerede før vi åbnede strømmede folk til. Gennem hele dagen var standen velbesøgt.
Ølfabrikkens Martin Larsen og Christian Skovdal Andersen samt medhjælp nyder et øjebliks stilhed.
Der var fuld fart på hanerne: Tilsammen udleverede Brøckhouse og Ølfabrikken henved 500 smagsprøver til de besøgende.
Landets ubetinget største ølglas, 'Lexiglasset' vakte berettiget opsigt blandt såvel store som små.
På Øllets Dag 2005 var også Irma, ISO, Kvickly Xtra, Bendix Vine og Vinhuset Vignoble med til at markere dagen med masser af gode tilbud på godt øl.
Her er det billeder fra Irma og Vignoble.

Den regionale Ølpris 2005 overrækkes

Om eftermiddagen overraktes Den regionale Ølpris 2005 til Ølfabrikken for at have vist vejen til nye og anderledes øltyper i det nordligste Nordsjælland. Med ordene "de humler, hvor andre tøver" overrakte regionsformand Birgitte Svenningsen et diplom og en check på 2500 kr. Det var i sandhed to meget glade drenge der tog imod hæderen.

 

Lokalformanden forsøger ihærdigt at sælge de sidste billetter til Carsen Berthelsens foredrag...

Foredrag med Carsten Berthelsen

To dage senere, 5. sept., gik det atter løs. Denne gang var der foredrag med forfatteren og ølglobetrotteren, Carsten Berthelsen. Foredraget fandt sted i Truckhallen, Hillerød Viden og Kulturpark, hvor i alt 80 deltagere fik 2 timers fornøjeligt foredrag med den populære forfatter. Det bar titlen 'Øl i fortid, nutid og fremtid - kan man ølrejse i Danmark?'

Stilhed før stormen...
Uden frivillige ingen Øllets Dag! Her er holdet bag aftenen med Carsten Berthelsen.