Årsmøde 2005, portergryde & trapistsmagning

Mødet indledes med godt øl til alle punkter

Årsmødet 2005 blev afholdt på Sysseltinget lørdag den 7.oktober kl. 17 og frem og bød på mange gode ting.

En fodboldkamp i tv, gjorde det muligt for alle deltager at finde en plads til dette årsmøde. Så det var i ordets rette betydning "Ølentusiaster" der var mødt op.

Årsmødet blev indledt Af Jakob der ledte mødet i kraft af formandens fravær.

Mødet blev holdt i god ro og orden.

Formandens beretning blev gennemgået og modtaget med applaus.

Formand Kent blev genvalgt ”in absentia”.  

Den tidligere næstformand er flyttet til en anden afdeling, derfor skulle en ny vælges. Jakob var på forhånd blevet opfordret til at lægge kræfter i positionen. Jakob modtog valget til klapsalve fra de forsamlede medlemmer.

På baggrund af beretningen blev der nedsat et aktivitetsudvalg, som forhåbentlig snart barsler med nye spændende tiltag i lokalafdelingen.

Ny udfordringer ligger allerede i november måned hvor den 17 nævnes som en dag vi skal bide mærke i og reserverer.

På bedingen er "Barly Wine" smagning og andre spændende tiltag med fyraftens møde m.m.

Portergryde

Portergryde tilberedning og nydelsen

Den nykårrede næstformand Jakob - udviste store talenter i køkkenet, hvor der fra bunden blev krereret en sublim Portergryde.

Porteren var til lejligheden erstattet af en Stout - som det fremgår af billedet.

Imens de knapt så aktive medlemmer agerede køkkenskrivere, lod køkkenet velduft sive ud i lokalet til højlydt knurren fra mang en mave.

Forventningerne steg i takt med duftens spredning, indtagelse af øl i spændt forventning, løste op på talebåndet på de fremmødte medlemmer. Mange anekdoter nåde at finde vej til latter musklerne og stemningen var god da køkkenet endelig udløste spændingen og indfriede forventningerne.

I hyggeligt samværd og med glubende appetit blev måltidet nydt, og mange måtte holde igen for at levne plads til den efterfølgende smagning. Dog kunne de fleste ikke dy sig for en ekstra tur til gryderne med den velsmagende Portergryde - opskriften blev efterspurgt af stort set alle.

Trapist de første 5

Flemming med Westvleteren Blond

Flemming havde lovet en ordentlig én på opleveren med trapist øl fra samtlige 6 klostere.

Ikke alene øl ,  men også ost var tænkt ind i aftenens program og Ib fra vinklubben vinstyrke12  havde medbragt  Ost og vildt. Med dette på programmet var der skabte et grundlag for en aften med uforglemmelige smagsoplevelser.

Flemming lagde ud med Westleteren Blod fra St. Sixtus Abdiji

En oplevelse af munkenes "egen øl" med en relativ lav alkohol % og knap så markant i sit udtryk som aftenens øvrige aktørere.

Achel Bruin

Westmalle Dubbel fra Brouwerij Der Trapisten VanWestmalle

kom som nr 2 i rækken og med sin større udbredelse en øl der skabte genkendelsesblikke i øjnene på deltagerne.

Efterfuldt af Achel Bruin fra St. Benedictus Abji som for mange forfatteren inklusiv var et nyt bekendtskab. Achel gav sig ikke tid til at ha' primierenerver hos mine smagsløg, en øl der ikke lover meget på etiketten, men som har en pallet af god oplevelser.

 

Flemming i baggrunden blandt først halvdels fine udvalg.

Rochefort 8 fra Abbbay St. Remy bød med volumøs sødme på en luxus til hele mundhulen den 4 i rækken. Enkelt udtrykte at ideer til afløser på julebordets desertflade so ganger i stedet for portvin og sherry.

Dog vil webredaktøren gerne tage sig enklet øl uden at den behøver at stå på desert kortet.

Achel Blond blev nr 5 i rækken og øl nr. 2 fra St. Benedictus Abdij runde først halvleg af med en oplevlse af at lyst øl sagtens kan rumme mere end det farven udstråler.

Achel havde som den tidligere nævnte Bruin, karrakter og personlighed.

Primadonna, Bison og andet godt til ganen

Faste fristelser til ganen

Ib fra vinstyrke 12 havde lækkerier til pausen.

Prima donna, Brennevinsost, Bison kød, Vildsvin, Dådyr, Ingbær marinerede oliven, grov sennep, langtidshævet brød og meget mere af den gode ost. webredaktøren fik kun fyldt sin talerken og ikke sin notesblok.

Men ét er sikkert det var en meget spændede rejse i gode smage, det var næsten umuligt at rumme de mange indtryk.

Deltagerne var ikke i tvil om kombinationen af ølsmagning og smagning af spændede ost og vildt bestemt er en god kombination, og emne til gentagelse.

 

Trapist anden Halvleg

Orval til højre åbner ballet igen

 

Orval fra Brasserie D'Orval skulle lægge ud i anden ombæring af smagningen. Øllen der kun kommer i én variant fra dette kloster, er en "skillert" dvs. en øl der dele vandene, dem der kan og dem der ikke kan lide denne øl. Webredaktøren fik absolut en overraskelse, af den positive slags. Den var en værdi efterfølger til de mange oste og tog kampen op og vandt smagsløgenes opmærksomhed igen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Meget på denne aften tegnede til at blive en succes, og oven på det overdådige bord var dette det afgørende udslag på skalaen. Her var der noget at snakke om, både for og imod. Men det er ikke sidste gang webredaaktøren lægger gane til denne øl.

En anden kendt spiller på banen var Chimay Bleu fra Bieres de Chimay. En kending fra mange ølhylder i velassorterede forretninger. Ikke uden grund da den bestem både har karakter og styrke, men også potentiale til at blive elsket af det brede publikum.

Westvleteren abt. 12

De sidste 3 øl der skulle på banen var alle store gode oplevelser.

Westmalles anden aktør denne aften var Westmalle trippel fra Brouwerij Der Trapisten Van Westmalle.

En tribbel, der er lidt mørkere end andre, og smaqgen fortæller hvorfor. Den indholdt potientale og kraft, en spændede oplevelse der kan anbefales.

Nr 9 var Rochefort 10 ud over det morsomme  mangel på sammenfaldet i den numorlogiske orden. Var dette en bejler til en øl man forelsker sig i og trofast holde ved resten af livet som en favorit. Derfor skulle det være vanskeligt at komme efter denne øl, som jeg ikke vil beskrive, men opfordre til at prøve på egne smagsløg.

Nr.10 i rækken af denne aftens store oplevelser var Westleteren abt. 12. fra St. Sixtus Abdij.

Dens rygte var løbet som en stormvind i forvejen og havde sat forventningene sky høje. Indrømmet kunne dette skabe en bekymring om at øllen ikke levede op til dette. Men, men, men Dette var og er noget ganske særligt og ikke allene øllen var en oplevelse, nej også det at aftenens vært og guide forkælde os med smagen af dette mesterværk af en øl, så forkæledes vi med et helt eksemplar til hver. dyrebare dråber i både smag og nydelse. Man får en pludselig trang til at køre til Belgien efter den.

Dyrebare minutter blev nydt til det yderste af glasset.

Flemming havde originale glas med fra alle klostre - deværre ikke nok til alle kunne nyde af glassene. Men til Westleteren blev det demonstreret at øllet kunne være i det rigitge glas velskænket og flot.

Sammensætningen af aftenens program var fantastisk god og ballancen imellem øl, oste og kød var rigtig god.

således sluttede denne aftens gode historie. Webredaktøren gik hjem under en stjerneklar himmel med en dejlig føleles i kroppen og med smaglæg der stadig bearbejdede oplevelserne.

Webredaktør

Morten Bjerregaard