Vinder af dommernes favorit

Poul Højlund og Knark III-2

Poul Højlund havde kreret en Imperial Stout. Der fladt i smag hos dommerne. Ikke alene vandt øllen sin kategori, men den tog også dommerne med storm.

Den knarke gamle herre ( her er det øllen der referreres til og ikke brygger Poul Højlund) vandt ganske flot. Knark III-2 var øllets navn og premien er en brygning på Thisted Bryghus med Peter Klemensen som kyndig vejleder.

 

Vinder af kategorien Lys og Mørk Lagerøl

Rene Diget Søgaard Sørensen fra det kommende Skagen Bryghus kom på podiet med en Tjekkisk pilsner.

Navnet var Skagarak Lager og er måske at finde i hanerne når bryghuset slår dørene op til sommer.

 

Vinder af kategorien Pale Ale

Blev en Amerikansk inspireret pale ale lydende navnet:

Det Gode Liv Pale Ale

Som bryggeren "Humleland" alias Michael Alhof står bag. Vi kan dog røbe så meget at man kan finde mere om den baggrund bryggeren har på www.8000bryg.dk

Vinder i Kategorien Brown Ale

Knud Øllegaard fandt vej til podiet hele 2 gang til WM i haandbryg 2006.

Det gode efternavn der leder tankerne hen på det det hele handler om, fandt vej til podiet med sin Brown Ale "Brunt & Brændt".

I denne klasse var der tæt løb imellem en række bryg. Her var det marginaler der skilte bryggerne fra en podieplads. Men Knud havde fundet de rette elementer og kunne sige "Højt skum" som vinder i denne kategori.

Vinder i kategorien Hvedeøl

Vinder i denne kategori satte dommerne på en opgave - det gjorde alle bryg, med denne øl satte Jørgen K. Pedersen dommerne på en ren udtale prøve, da navnet belv kendt.

"Kippis Hefe-Weizen Vienna" er navnet på bryggen, og Jørgen løftede lidt af sløret for baggrunden ved at proklamere at "Kippis" skulle betyde skål på Finsk.

Vinder i kategorien Mørk stærkøl

Knud Øllegaard måtte endnu en gang på podiet da de mørke stærke øl skulle premieres. "Choko Belgo" var vindernavnet på på Knud Øllegaards bryg og også her var der tæt løb ned til nr. 2 - som dog også var brygget af samme Knud Øllegaard. Ved at kaste et blik på dommerstemmerne vil man ane at det er værd at smage på Knuds bryg i denne kategori.

Vinder i kategorien Lys Stærkøl

Rene Hansen tog imod prisen for Rene s og Allan Hansens "Baronessens BarleyWine" som vandt i denne kategori med de lyse stærke øl.

 

Vender i kategorien med Stout / Porter

Poul Højlund Fandt vej til podiet med sin "Knark III-2" en Imperial Stout der ganske enkelt var formidabel. Webmaster fik franaret et par dråber af bryggeren selv og kan kun tilslutte mig dommernes valg, både som vinder i kategorien, og som en øl der kan bære en favorit titel.

Pouls Bryg bære en flot etiket med motiv fra havet, der skaber forventninger om den øl der er i flasken. Poul får nu mulighed for at brygge i Thisted, lur os om ikke vi med tiden kan få fingre i en flaske på et senere tidspunkt.

 

Vinder af kategorien Øvrige

Fritz Müller havde taget "En snert af helved" med til konkurrensen og selv med den barske titel på øllet,  faldt den ud med med udemærkelse fra dommerne.

 

Efter slukning

Efter premieoverrækkelsen kunne man nyde Ølsorbet igen fremstillet for de forsamlede gæster, bryggere og udstillere af:

formanden for danske ølentusiaster: Klaus Seiersen & landsbestyrelsesmedlem Ryan Bendesen

Højt Skum!

Webredaktør Morten Bjerregaard

Sådan er de blevet bedømt

Øllene er opdelt efter de kategorier der anvendes ved DM i Håndbryg

på hjemmesiden http://www.haandbryg.dk/ er der mere at finde for de nysgerrige.

Øllene er kategorieseret som angivet her.

Der give point udfra denne vejledning.