Den 29. november: Hornbeer Juleøl

 

26 medlemmer fik hvad de kom efter, da en veloplagt brygger, Jørgen Fogh Rasmussen fra Hornbeer gav et inspirerende og underholdende foredrag om de dejlige og yderst smagfulde øl han havde med i julesækken – Der var alt fra en pilsner, ”Kong Henrik” over IPA’erne, ”Julehumle” og ”Grisk” til den syrlige fætter, ”Helge”, så der var noget for enhver ølelsker.

Alt imens øllene fik ben at gå på, fik vi den uheldige beretning om, da bryggeriet brændte krydret med en herlig uhøjtidelig humor og små fortællinger om tilblivelsen af de enkelte øl – Det var en fornøjelse at være med til :)

Der var ikke meget tvivl om hvilken øl deltagerne syntes bedst om – Med 20 point var den syrlige ”Helge” en klar vinder, mens der var kamp om 2. pladsen. 15 point blev der til ”Hornbock” og dermed sneg den sig ind på 2. pladsen lige foran ”Julegrisk(2)”, som måtte nøjes med 3. pladsen med 14 point.

Et stort og rungende tak til Jørgen for et i særklasse underholdende foredrag, som samtidig gjorde os klogere på ølbrygningens kunst.

En god jul og et glædeligt nytår til jer alle – Vi ses næste år til foredrag med Carsten Berthelsen den 31. januar.

Højt skum
Brian

Hornbeer øllene:

 

1) Kong Henrik, 5,0%
2) Hornbock, 7,0%
3) Økologisk Jul, 5,8%
4) Julehumle, 6,0%
5) Winterporter, 8,6%
6) Grisk, 6,4%
7) Julemumme, 8,0%
8) Helge, 10,0%
9) Julegrisk (2), 9,0%