Den 27. september: Syndikatet

 

Der var 25 deltagere til smagningen på ”Syndikatet” og det var brygmesteren selv, Jonas Jacobsen, som fortalte om bryggeriets historie og ikke mindst om øllene.
Grundstammen i fantombryggeriet var den håndbryggede øl, ”Redaktøren”, som Jonas vandt det nordiske mesterskab i håndbrygning med i 2010. Den blev omdøbt til ”Direktøren” og fik tre ansatte: ”Sekretæren”, ”Agenten” og ”Kassemesteren” - Bryggeriet fik det lidt rebelagtige navn, ”Syndikatet” og ”Øl med Personlighed” var født :)

Vi fik 9 af Jonases øl denne aften og der var god spredning på øltyperne fra den friske sommerøl, ”Blegfisen” til den tunge men lækre dessertøl, ”Elskerinden”. En spredning der også kunne ses ved pointgivningen i afstemning om aftenens bedste øl og viste, at det var nogle rigtigt velsmagende øl, vi fik.  

”Psykopaten” fik ingen stemmer, men ellers var der point til alle med ”Håndlangeren” på 3. pladsen med 13 point og ”Agenten” på 2. pladsen med 15 point. ”Elskerinden” derimod var der ingen, der kom i nærheden af med 21 point på en sikker 1. plads.

Den 9. øl var i øvrigt noget af én overraskelse: IPAen, ”Spionen” fisk tappet samme formiddag – Så kan IPA ikke fås friskere med mindre, man står på bryggeriet. Den ville, som Jonas også nævnte, først blive rigtig god om et par uger eller tre, når øllet var lagret lidt og havde fået tid til ”at samle sig”. Så var det dejligt, at man kunne købe sig nogle efter smagningen og gemme dem et par uger :)

Tak til de mange fremmødte for en dejlig aften og ikke mindst tak til Jonas for et suverænt foredrag med skønne og yderst velsmagende øl.

Vi  ses til Årsmødet næste gang :)
Brian

Syndikatet præsenterer:

 

1) Blegfisen, 5,0%

2) Kassemesteren, 5,6%

3) Pandaen, 5,8%

4) Agenten, 7,5%

5) Psykopaten, 6,0%

6) Håndlangeren, 9,5%

7) Overhovedet 2016, 11,0%

8) Elskerinden, 10,0%

9) Spionen, 6,0%