Den 31. oktober: Årsmøde med vintage smagning

 


23 lokalmedlemmer plus regionsformanden, Allan Jensen var mødt op til vores årsmøde med den efterfølgende vintage ølsmagning, som Erling stod for.

Årsmødet foregik fredeligt med Hans som ordstyrer og formand, Thorbjørn kunne berette om et fantastisk år med udelukkede vellykkede arrangementer, 6 nye medlemmer og en god økonomi. Hele årsberetningen kan du læse her.
Valg til bestyrelsen gav genvalg til alle mand plus et nyt medlem, så bestyrelsen ser sådan ud:
Lokalformand:               Thorbjørn Jacobsen
Lokalnæstformand:        Brian Holgersen
Bestyrelsesmedlemmer: Charlotte Jacobsen,
                                       Erling Johannesen,
                                       Michael Knudsgaard og
                                       Kim Henriksen, som den nye mand.

Det var nu tid til at smage på sagerne. Erling havde været i sin kælder og fundet nogle rigtigt spændende og gode vintage øl – Faktisk var den kun en, som fuldstændigt havde tabt pusten og der var intet godt tilbage af den ellers udmærkede ”Bröckhouse, Julebryg” fra 2004.
Erling var helt i sit es og havde medbragt to øl, som vi fik lov at smage ganske gratis - ”Great Divide, Hibernation Ale” og den dejligt vildgærede ”Liefmanns, Kriek Beer”.
Selvom de 10 af øllene havde meget at byde på, var der fire, som stak af fra resten under afstemningen. De fire var til gengæld meget lige, ja faktisk så lige, at der måtte håndsoprækning til for finde vinderen:
”Thisted Bryghus, Ronkedor” fik 12 flotte point, mens ”Hancock, Old Gambrinus, Dark” skrabede hele 14 point sammen. Begge øllene var ældet med ynde og havde en dejlig vinøs smag.
I spidsen lå den alkoholstærke ”Avery, Mephistopheles” og skønne sorte ”Left Hand Brewing Company, Imp. Stout” – Begge med 15 point, så vi måtte lave en afstemning med håndsoprækning og fik således kåret ”Left Hand Brewing Company”, som aftenens vinderøl.

Som ekstra overraskelse havde Erling medmagt spegepølse og et lille ostearrangement, så vi havde lidt at spise til de sidste 5 af øllene. Det gav rigtigt øllene mulighed for udfordre smagsløgene og fik især ”Hancocks, Old Gambrinus” helt op i sin egen klasse.

En stor tak alle deltagerne for en god generalforsamling og særligt en tak til Erling for det store arbejde med at finde vintageøllene. Tak for øl :)

Vi ses til juleølsmagningen :)
Højt skum
Brian

 

Erlings øl:

1)   Liefmanns, Kriek Beer,
      2004, 6,0%
2)   Thisted Bryghus, Ronkedor,
      2009, 8,0%
3)   Bröckhouse, Julebryg,
      2004, 8,3%
4)   Ugly Duck, Putin, Wheat Stout,
      2013, 8,9%
5)   Great Divide, Hibernation Ale,
      2007, 8,1%
6)   Brewdog/ Danish Beerhouse,
      Coffee Imperial Stout,
      2008, 9,5%
7)   Hancock, Old Gambrinus, Dark,
      2008, 9,5%
8)   Chimay, Peres Trappistes,
      Grand Reserve,
      2008, 9,0%
9)   Left Hand Brewing Company,
      Imp. Stout,
      2011, 10,4%
10) Herslev Bryghus, Barley Wine,
      2006, 11,5%
11) Avery, Mephistopheles,
      2007, 11%