Den 28. marts: Bock og Barley Wine

 


Niels Kjeldbjerg og Peter Svendsen stod for en Bock og Barley Wine smagning tirsdag den 28. marts og det var ikke blot 1. gang vi have sådan en smagning, men det var også en af de få, hvor vi har været nødt til at begrænse deltager antallet – Derfor var de 20 pladser udsolgt på kun 3 dage!

Niels og Peter fortalte lidt om de enkelte øl og så var der selvfølgelig også smagning på de søde og yderst velsmagende dråber. Eneste undtagelse var ”Dobbelt Bock” fra ”Århus Bryghus”, hvor man virkelig kunne smage forskel på billige konsumøl og ordentlige kvalitetsøl med et lidt tungere prisskilt – Resultatet var da også 0 stemmer (som den eneste) i afstemningen om aftenens bedste øl.
I toppen var til gengæld noget mere kamp om titlen:
”White Label Barley Wine” fra hollandske ” Emelisse” fik 10 stemmer på 3. pladsen, mens ”Mjølner Barley Wine, fadlagret 2008” fra danske ”Herslev Bryghus” fik 12 stemmer på 2. pladsen og ”Aventinus Eisbock (Udløb i 2015)” fra tyske ”Schneider” blev aftenens vinder med 14 stemmer.

Alt imens vi svælgede os i de vidunderlige eliksirer, havde Charlotte Jakobsen sørget for en osteanretning til hver deltager for at gøre smagsoplevelsen fuldendt – Det lykkedes ud over alt forventning :)

En kæmpe stor tak til Niels, Peter og Charlotte for deres store arbejde med at gøre aftenen til en aften, som man vil huske med et saligt smil på læben :)

Vi ses næste gang til smagning ved ”Det lille Bryggeri”.
Højt skum
Brian

Aftenens Bock & Barley Wine:

1) Rogue,
    Dead Guy Ale,
    6,5%
2) Hofstettner,
    Granitbock,
    7,3%
3) Århus Bryghus.
    Dobbelt Bock,
    7%
4) Einbecker,
    Winter-Bock, Doppelbock,
    7,5%
5) Schneider
    Aventinus Eisbock, udløb i 2015,
   12 %
6) Herslev,
    Mjølner Barley Wine 2010,
    11%
7) Herslev,
    Mjølner
    Barley Wine, fadlagret 2008,
    10%
8) De Molen,
    Bommen & Granaten,
    11,9%
9) Emelisse,
    White Label Barley Wine,
    12%
10) Ægir,
      Thors Hammer, Barleywine,
     13,2%