Den 28. november: Juleøl

 


26 medlemmer var mødt op til årets sidste smagning og det var en ret heftig en af slagsen, da programmet stod på 13 øl plus en ekstra – Det er godt det kun er jul en gang om året :)

Det var Aksel fra Vin- og Delikatessehuset, som havde sammensat denne spændende og voluminøse julesmagning. Der var øl fra begge ender af min ølskala og sjovt nok var begge øl med kirsebær: Fra ”Randers Bryghus, Cold Christmas” med sure, men desværre også meget beske kirsebær, til ”Hanssens, Oude Kriek Schaerbeeckse Krieken” hvor kirsebærrene ligeledes var sure, men øllet var olieret og så alligevel tørt – Himmelsk :)
Det var der nu også mange andre meninger om, så ”Hanssens, Oude Kriek” kom ikke helt til tops i aftenens afstemning. Det gjorde derimod en gammel kending, ”Gouden Carolus, Christmas”, der var med i både en 2017 og en 2004 udgave – Den sidste var en juleoverraskelse leveret af Erling.

Afstemningen var spredt godt ud over de forskellige øl, men aftenens top 3 så sådan ud:
Den nye ”Gouden Carolus” fik 11 point med sin lidt humlede, søde og ikke mindst anis prægede smag. ”Kragelund Bryghus, Katarinas Stout”, som her var i en udgave lageret 6 måneder på ”Buffalo Trace Bourbon” fade, fik 12 point og dermed lige nøjagtigt 2. pladsen. Den duftede sødt af valnød og svesker, var olieret og smagte af eg og tørre valnødder. Efter min mening den bedste af tre i toppen, men igen måtte jeg bøje mig for flertallet :)
Den gamle ”Gouden Carolus” fik 15 point og aftenens 1. plads med sin dejlige vinøse smag af sød anis - Den var i sandhed ældet med ynde.

En stok tak til Aksel (og Erling) for dette års overvældende smagning på julens øl. Vi blev ført herligt rundt i juleølverdenens kroge og julefreden kom over os alle :)

I ønskes alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår -  Vi ses når Amager Bryghus kommer til januar.
Højt skum
Brian

 

Juleøllene:

1) Lervig,
    Kringly Kris,
    4,7%
2) Geddal,
    Christmas Night,
    6,0%
3) Randers Bryghus,
    Meri Kurisumasu,
    6,0%
4) Randers Bryghus,
    Cold Christmas,
    6,5%
5) Grauballe Bryghus,
    Bedstefars Juleøl,
    7,0%
6) Einbecker,
    Winter Bock,
    7,5%
7) Ridgeway,
    Lump of Coal,
    8,0%
8) Hanssens,
    Oude Kriek Schaerbeeckse Krieken,
    6,0%
9) Berendtsens Bryghus,
    Jule Avec,
    9,0%
10) Kragelund Bryghus,
      Katarinas Stout,
      10,0%
11) Gouden Carolus,
      Christmas,
      10,5%
12) Gouden Carolus,
      Christmas,
      10,5%, 2004
13) Gouden Carolus,
      Whisky Infused,
      11,5%
14) White Pony,
      Trumpisten Bier,
      12,5%