Den 26. september: Michaels forunderlige Ølverden

 

 

16 medlemmer inklusiv Bo og Michelle, som var nye i vort ølelskende selskab, fik en ordentlig rundtur i gode øl. Der var nogle, som ikke var helt begejstrede for de tre - på hver sin måde - syrlige øl, men de fik nogle humlestærke øl til opveje dem.

Vi startede med ”Gæt en Klassiker, som denne gang gik ud på, at finde hvilken klassisk tysk pilsner Niels havde bragt med. Det var lidt af en opgave….
Jeg var en af de 5, som gættede på ”Flensburger, Pilsner” – Jeg mente, at den havde den friske perlende smag, som kendetegnende denne øl. Det var ligeså forkert, som de 7 der holdt på, at der her var tale om en ”Jever, Pilsner”. Kun 2 havde gættet på ”Bitburger, Pils” og formand, Thorbjørn lagde ikke skjul på at han var en dem
:)

Afstemning om aftenens bedste øl var endnu en gang et herligt udtryk for forskelligheden i smag: ”Mikkeller/San Diego, Windy Hill” måtte lige nøjagtigt nøjes med 3. pladsen med 7 point. Denne herligt passions humlede IPA i ”New England Style”, blev nemlig slået af ”Omnipollo/Buxton, Vanilla Ice Cream” med 8 point. Den ”ølis” på flaske var et sjov og dejligt mix af havre- og hvedemalt, lactose og masser af friske vaniljebønner. Den var helt klart syrlig, men blandingen af havre- og hvedemalt og den tydelige smag af vanilje, gjorde den sød på en ret speciel måde – Uhm.
Derimod var der ingen tvivl om aftenens vinderøl, for med 19 point var ingen i nærheden af ”Clown Shoes, Blaecorn Unidragon”. Det var en ”Russian Imperial Stout” med smag af chokolade og lakrids for fuld udblæsning.

En stor tak til Michael og Niels, for henholdsvis at have fundet nogle herligt smagfulde øl og en ret umulig ”Gæt en Klassiker”
:)
Vi ses igen til Årsmødet.

Højt skum
Brian

 

Michaels øl:


1) Council Béatitude,
    Passion Fruit Tart Saison,
    4,5 %
2) Omnipollo/Buxton,
    Ice Cream, Pale Ale,
    5,6 %
3) Mikkeller/San Diego,
    Windy Hill, New England Style IPA,
    7,0 %
4) Evil Twin,
    I Always Felt Closer To IPA`s
    Than I Did To People, IIPA,
    9,0 %
5) 3 Fonteinen,
    Oude Geuze,
    6,0 %
6) Crooked Stave,
    Salvador Cybies 2016, Dark Ale,
    9,0 %
7) Evil Twin,
    Even More Coco Jesus Imperial Stout,
    12 %
8) Clown Shoes,
    Blaecorn Unidragon,
    Russian Imperial Stout,
    12,5 %