Den 27. februar: Årets Ølnyheder 2017

 


18 lokalmedlemmer og DØE`s landsformand, Hans Peter Jepsen var mødt op til Holstebro afdelingens smagning på ”Årets Ølnyheder 2017”. Det var en meget spændende og ganske udfordrende smagning, da der både var en alkoholfri og en semicider fra ”Svaneke Bryghus” samt hele 4 New England IPA’er. De 4 IPA’er var dog kun at finde i de to stærke kategorier.

Da vi havde besøg af landsformanden, var det meget naturligt, at vi også havde en debat om afviklingen af ”Årets Ølnyheder 2017” og ikke mindst det meget debatterede ”Årets Bryggeri”. Det gav anledning til mange kommentarer og selv om debatten var ganske livlig, foregik den i en ordentlig tone.
Der var generel enighed om, at udvælgelsen af finalisterne til ”Årets Ølnyheder” var den bedste hidtil, hvilket man jo også kunne se på aftenens finaleøl. ”Årets Bryggeri” gav anledning til en hel kritik, da den godt nok havde fundet det bedste bryggeri på meget demokratisk vis, men samtidig var der ret mange, som syntes der blev lavet meget bedre øl på andre bryggerier. Landsformand, Hans Peter var enig langt hen af vejen og fik et par forslag med hjem – B.la. om at give meget klarere information om hvilke emner man prioriterede særligt højt ved afstemningen.

Vi skulle selvfølgelig også afgive vores stemmer i de tre klasser. Selvom alle øllene i årets valg rigtigt lækre (Efter min smag), var der aldrig rigtig spænding om udfaldet:
0,0-4,0 procent:
10 stemmer: Svaneke Bryghus, Don’t Worry Pale Ale
7 stemmer:  Fur Bryghus, Fur Påskefrokost
1 stemme:    Hornbeer, Økologisk Julefrokost
4,1-7,0 procent:
10 stemmer: Amager Bryghus, Mandarina Man
5 stemmer:   Svaneke Bryghus, Pommière Calme Houblonée
3 stemmer:   Ugly Duck Brewing Co., Kinky Cowboy IPA
7,1-> procent:
11 stemmer:  Ebeltoft Gårdbryggeri, Raw Power
4 stemmer:    Hornbeer, Trumputkim
2 stemmer:    Ebeltoft Gårdbryggeri, WILDERflower Batch 500
1 blank stemme
På grund af en fejlleverance fik vi desværre ikke leveret ”Hornbeer, Trumputkim”, men til gengæld dobbelt portion af ”Amager Bryghus, Mandarina Man”. Som et lille plaster på såret, kommer ”Trumputkim” med til næste smagning, så I har chancen igen :)

Formand, Thorbjørn mente at det måtte koste en kvaje bajer og efter en kort konference med næstformanden, gav foreningen en ”Boosteels, Pauwel Kwak”. Det var en vores nye medlemmer, Lene Østergaard Quach særligt begejstret for :)

Mange tak for besøget til vores landsformand, Hans Peter Jepsen og til alle deltagerne, for at gøre denne aften til en god tirsdag aften :)

Vi ses den 27. marts, hvor vi smager på Hollandsk øl.
Højt skum
Brian 

 

Finaleøllene:


0,0-4,0 procent:
1) Svaneke Bryghus, 
    Don’t Worry Pale Ale, 
    max 0,5% (alkoholfri)
2) Fur Bryghus,
    Fur Påskefrokost,
    2,7%
3) Hornbeer, 
    Økologisk Julefrokost,
    2,5%

4,1-7,0 procent:
4) Svaneke Bryghus, 
    Pommière Calme Houblonée,
    4,8%
5) Ugly Duck Brewing Co.,,
    Kinky Cowboy IPA,
    6,5%
6) Amager Bryghus,
    Mandarina Man,
    7,0%

7,1-> procent:
7) Ebeltoft Gårdbryggeri,
    WILDERflower Batch 500,
    7,1%
8) Ebeltoft Gårdbryggeri, 
    Raw Power,
    8,4%
X) Blev ikke leveret:
    Hornbeer,
    Trumputkim,
    10,0%
9) Kvajebajer:
    Brouwerij Boosteels,
    Pauwel Kwak,
    8,0%