Den 30. januar: Amager Bryghus

 


Hele 62 personer var mødt frem til vores smagning på Amager Bryghus og det var ny rekord i deltager antal. Vi var alle spændte på hvad Henrik Papsø fra Bryghuset havde af fortælle om deres historie og ikke mindst om deres dejlige øl.

Kort fortalt er det historien om de to venner Morten Valentin Lundsbak og Jacob Storm, som i sin tid gik i samme klasse på HTX og pludselig var fanget i at skulle skrive et fællesprojekt i fysik og kemi. To fag de ikke have været for flittige i, men i et øjebliks klarsyn valgte de at skrive om gæringsprocesser i øl – Det blev så også starten på Amager Bryghus.

Øllene varierede meget fra den kraftigt aromahumlede og juiceagtige ”SigteBroad”, over den ret maltede, men krydrede sorte Saison ”Darkest of Suns” til den mørke og kraftige ”Hr. Frederiksen Væsel Brunch”, som var en fadlageret sag – Dejligt :)
Henrik havde også en ekstra øl med. ”Mandarina Man”, der netop var blevet offentliggjort, som en af de ni finalister i Årets Ølnyheder 2017 i DØE regi – Det er også vores næste smagning, hvor vi netop smager på alle 9 finaleøl.

Det var en ordentlig omgang vi stod overfor, men vi skulle have stemt om aftenens bedste øl. Selv om der ikke var meget tvivl om vinderen, var der rigtig skarp konkurrence om 2. og 3. pladsen.
Den fadlagrede ”Patrizio The Persuasive Peacemaker” var med sin søde lakrids/vanilje smag klart i den tunge ende af smagsskalaen, men den måtte alligevel nøjes med 3. pladsen med 9. stemmer.
2. pladsen var delt mellem den blødt humlede ”Aftenbajer” og den dejligt aromastærke og juiceagtige IPA, ”SigteBroad”, som hver fik 10 stemmer.
Den ligeledes fadlagrede, ”Hr. Frederiksen Væsel Brunch” var til gengæld urørlig på 1. pladsen med 17 stemmer. Man må sige, at det var et podie med det bedste fra hver deres kategorier :)

Rigtigt mange tak til Henrik for et dejligt underholdende foredrag, hvor vi også blev meget klogere på, hvad Amager Bryghus er for én.

Vi ses til Ølvalget den 27. februar.
Højt skum
Brian

 

Amagerikanerne:

1) Aftenbajer,
    5,5%
2) Darkest of Suns,
    6,5%
3) Cody The Crooked Cop,
    9,5%
4) Patrizio The Persuasive Peacemaker,
    10,5%
5) Todd The Axe Man,
    6,5%
6) SigteBroad,
    6,8%
7) Reindeer Fuel 2017,
    10,0%
8) Lust,
    9,2%
9) Gluttony,
    9,4%
10) Hr. Frederiksen Væsel Brunch,
       Barrel Aged, 10,7%

Ekstra: Mandarina Man,
             7,0%