Den 24. april: Håndbrygger aften

 


18 medlemmer havde valg at bruge en tirsdag aften på at smage, hvad de 8 håndbryggere havde tryllet frem. Det var en spændende aften med nogle rigtigt gode øl omend alle ikke lige ramte den tiltænkte stilart.
Den øl som imponerede mig mest var ”KS-Pils”, som Martin Sundbæk Johansen og Jørn Kold Sørensen stod for. Den var en lidt floral pilsner på 5,5% og det imponerende var, at de havde fået lavet en rigtig dejlig pilsner uden små ”unoder”, som bryggeren lettere kan skjule, når et bryg har højere alkoholstyrke. Den fik lidt ufortjent kun 1 point denne aften.

Den var et stort midterfelt i afstemningen, men kort skal lige nævnes:
Der var 5 point Michael Knudsgaard for hans ”Section 8 - Mentally unfit for Service, DIPA”. Den var sød, men samtidigt ret bitter. Den smagte ikke særligt humlet af at være en DIPA, men den kunne være spændende at gemme nogle stykker af, for at følge humlens udvikling over tid.
6 point var der til Peter Præstholm Poulsen, der med sin ”Poulsens #028, Ølnørdens Morgenmad” forsøgte sig med en øl i stil med ”Mikkellers, Breakfast Stout”. Det slap han rigtigt godt afsted med – ”Ølnørdens Morgenmad” smagte af kaffe, vanilje og havde et strejf af røg, men den manglede lige lidt på mundfylden.
Som den bedste i midterfeltet kom Jonas Højriis Kjær med sin ”Sorte IPAPIA, Black IPA”, som fik 8 point. Den havde en syrlig, lidt bitter smag med en fedtet fornemmelse på tungen i eftersmagen – Det gav mig en fornemmelse af smørsyre, hvilket jeg ikke er begejstret for, men det var flertallet ikke enig med mig i :)
Vinderen var der ingen tvivl om. Med sine 20 point gjorde Martin Sundbæk Johansen og Jørn Kold Sørensen rent bor. De havde lavet ”Gladiator2”, som var en sød, nærmest rosinagtig Dobbeltbock, der med sine 9% gav en dejlig varmende effekt i eftersmagen.

Jørn var desværre forhindret denne aften, men Martin kunne stolt modtage præmien for at have lavet aftenens bedste øl – To øl samt et gavekort på kr. 250,- til Fox and Hounds.
Et stort tillykke med sejren i den venskabelige konkurrence :)

Tusind tak til alle håndbryggerne for deres entusiasme med de gode dråber og jeg håber, vi ser jer igen næste år.

Vi ses næste gang, hvor Michael og Charlotte står for den spændende komposition af ”Øl og Mad".
Højt skum
Brian

 

Håndbryggene:

1) Bryghuset Kold Sundbæk,
    KS-Pils,
    5,5 %
2) Poulsens #028, 
    Ølnørdens Morgenmad,
    7,2 %
3) Thorbjørn Jacobsen,
    Fuld Damp På Kedlen II,
    Æble-røget Ale, 6,5 % 
4) Bo Jensen,
    Hot Stout,
    ca. 5.4 %
5) Sune Pedersen,
    Røde Erik,
    Saison IPA, 6.7 %
6) Jonas Højriis Kjær,
    Gerifenklau IPA,
    IPL, 6,4%
7) Jonas Højriis Kjær,
    Sorte IPAPIA,
    Black IPA, 6,8%
8) Jens Christian,
    Limfjordsporter,
    Porter med lakrids, 6,0 %
9) Bryghuset Kold Sundbæk, 
    Gladiator II,
    Dobbeltbock, 9,0 %
10) Michael Knudsgaard,
      Section 8 - Mentally unfit for Service,
      DIPA, 8,0%
11) Poulsens #026, 
      Windblæst 12'er (mk2),
      9,0 %