Den 27. august: AAben var på besøg

 


18 medlemmer var mødt op, selv om det ikke var Alefarm, der stod for smagningen som planlagt. De måtte desværre melde afbud, men vores formand, Thorbjørn lod sig dog ikke sådan slå ud og vupti havde han fanget Daniel True fra bryggeriet AAben. Det var en værdig afløser og Daniel fra Aaben gav et virkeligt flot og engageret oplæg til de 8 øl, som var på programmet.
Næstformanden, Brian, der som vanlig stod for aftenens beretning, var stadig noget mærket efter sin operation, så det blev et afkortet resume af aftenens begivenheder.

Kort fortalt var det 8 fantastiske øl, som også var meget forskellige, men de bedste var der aldrig tvivl om (Bonus øllen var udenfor afstamningen):
Aftenes 2. plads med 18 point gik til ”Stolen Fruit, Berliner Weisse”, som havde en flot dyp rød farve og duftede meget af hindbær.
Den smagte ligeledes af hindbær plus brombær og rips, mens kirsebærene, som ifølge ingredienserne var der, var pakket godt væk. Det gik alt i alt rigtigt godt i spæn med den forfriskende bund af lidt syrlig Beliner Weisse. Uhm!

Vinderen var klart “Solstice, Double New England IPA” med hele 23 point.
Farven var som en uklar juice og den havde en duft af bitter mango. Smagsmæssigt var det en skøn fyldig og bitter NE-IPA, som havde dejlig cremet mundfylde. De 10,1% alkohol var grundet skjult af maser af dejlig smag. Den var helt klart godkendt :)

En stor tak til Thorbjørn for indsatsen med at skaffe en foredragsholder og ikke mindst til Daniel, for stille op med så kort varsel og levere et så flot foredrag.

Vi ses til ”Smag Dansk” næste gang.
Højt skum
Brian

Følg os på Facebook

De AAbne:

1) Passionate Berliner,
    Berliner Weisse,
    med passionsfrugt, 3,4%
2) My Hoppy Lager,
    India Pale Lager,
    5,0%
3) At Wit’s End,
    Belgisk Wit øl,
    4,9%
4) Sourdough & Fruits,
    Surdejs Sour Ale,
    med rabarber, kiwi og litchi, 5,5%.

5) Be My Browne Ale,
    Browne Ale,
    5,3%

6) Bryg 61,
    New England India Pale Ale,
    5,5%

7) Stolen Fruit,
    Berliner Weisse,
    m. røde bær, 5,4%

8) Solstice,
    Double New England IPA,
    med laktose, 7,2%

BONUS:

    Amager Bryghus,
    The Boobrie, Double Mash Whiskey,
    Barrel Aged Imperial Stout, 12,0%