Den 26. februar: Årets Ølnyhed 2018

 


Vi skrev pludselig den 26. februar og vi skulle nu stemme om Årets Ølnyhed 2018. 22 medlemmer var kommet for at give deres stemme og der var øl af vidt forskellige typer at vælge imellem. Desværre var de også af en noget svingende kvalitet.
Stemningen var dog helt i top og efter en kort opdatering om b.la. Holstebro Ølfestival, var vi klar til at smage på noget øl.
Formanden, Thorbjørn havde den vigtige opgave, at videregive vore stemmer til stemmeudvalget, som så vil offentliggøre det endelige landsdækkende resultat på DØE generalforsamling den 23. marts. Det bliver spændende at se, om resten af DØE er enige med os :)

”Bang & Harbo, Dark Vader” var en Schwarzbier, som selvom den ingen stemmer fik, lige skal have et par ord med på vejen. Den duftede af brændt og tør karamel, mens den smagte af sød brændt chokolade/kaffe med noter af salt og karamel. Den sluttede halvtørt af med lidt salt iblandet og var alt i alt en pæn Schwarzbier, som de to herrer i bryghuset, Bang & Harbo godt kan være bekendt.

Aftenens 2. plads gik til “Flying Couch Brewing” med deres “Hazed And Infused (New England IPA)”, som fik 5 stemmer. Den havde en aroma af grape og passions humle, men også lidt af frugtagtig kattepis, hvilket jeg ikke syntes klædte den.
Den smagte af grape/passion og var meget bitter med en kraftigt note af salt. Den manglede den friskhed, som man kunne forvente af en New England IPA, så jeg var ikke så begejstret for den, men her var alle ikke enige med mig.

At det blev en Imperial Stout, som blev Holstebros bud på Årets Ølnyhed 2018, var ikke den store overraskelse, da det som regel er af de ”tunge” øltyper, der vinder når der kun er én kategori. Til gengæld var det ret overraskede at ”Amager Bryghus/Modern Times Beer, Black Nordic Skies” fik hele 15 af de 22 stemmer, Den duftede sødt af kaffe og havde ligeledes en olieret smag af sød espressokaffe med vanilje, lidt tovværk og salt – Uhmmmm.
Der var jo 2 andre Imperial Stouts med, hvor ”Bang & Harbo, Sort Soma” fik én enkelt stemme. I aromaen var der røg og mørk chokolade, der også gik igen i smagen og som blev fulgt op med noter af brød, kaffe og lidt bitterhed - Ikke så dårligt :)
Den sidste var ”Det Lille Bryggeri, Blod, Sved & Tårer”, som helt fortjent ikke fik nogen stemmer. Den duftede okay af rom og rosiner og havde en meget olieret og fin fadsmag i starten, men den forsvandt hurtigt. Rosin blev til sure kirsebær og eftersmagen var meget tør og skarp - Det synes jeg ikke så godt om.

Til slut havde vi tid til en lille auktion på de øl, som vi havde i overskud fra de sidste 4 smagninger. Det gik roligt for sig med Hans som auktionarius, men priserne gik alligevel pænt derop af. Det havde Hans helt styr på.

En stor tak skal lyde til Torbjørn og Tidens Farver i Århus for at skaffe ALLE 8 finalistøl hjem denne gang – Der var jo en enkelt smutter sidste gang.
Nå, slut med drilleriet for nu :)

Vi ses til amerikaner smagningen den 26. marts.
Højt skum
Brian

Følg os på Facebook

Kandidaterne:

1) Bang And Harbo,
    Dark Vader 
    (Håndbryg, Schwarzbier), 4.8%
2) Amager Bryghus,
    Pink Farts And Unicorns
    (India Style Lager), 4.6%
3) CooLAB & mother,
    Mother IPA
    (IPA), 5,5%
4) Flying Couch Brewing,
    Hazed And Infused
    (New England IPA), 7.2%
5) Small Batch Brewery,
    Dirty Dozen 5.1 - Back In Black
    (Black IPA), 6,3%
6) Bang And Harbo,
    Sort Soma
    (Håndbryg, Imperial Stout), 8.9%
7) Amager Bryghus/Modern Times Beer,
    Black Nordic Skies
    (Imperial Stout), 10,0%
8) Det Lille Bryggeri, Blod,
    Sved og Tårer
    (Imperial Stout), 11.5%