Den 29. januar: Torben Mathews


Danske Ølentusiaster i Holstebro sammen med Vin - Delikatessehuset var så heldige, at indehaveren af pubben You Never Walk Alone i Kolding, Torben Mathews kom til byen og holdt en af sine spændende og særdeles underholdende ølsmagninger – Denne gang var emnet canadiske øl.
Det var den 29. januar og hele 79 personer mødte op, hvilket var ny rekord for DØE Holstebros arrangementer – Fantastisk med sådan en opbakning! Fox & Hounds lokaler var ikke store nok, men heldigvis kunne vi låne den store festsal på Hotel Schaumburg af restaurant Under Klippen (De har lejet lokalerne) og rigtig stor tak til dem.

Sprogekvilibristen, Torben holdt sig ikke tilbage og vi fik beretninger om alt fra fodbold til sjove personligheder og selvfølgelig også om øl.
Han startede bl.a med at sige: ”Der er ikke noget, der hedder smagen af øl”. Det kunne publikummet til en ølsmagning så tykke lidt på – Der er så mange forskellige øltyper, at det er umuligt at pege på èn smag, der går igen i alle øl.
Netop mangfoldigheden i øl fik deltagerne at mærke, da de smagte på de til aftenen udvalgte canadiske øl. Det er helt sikkert, at der var nogen af øllene, som gav lidt undrende rynk på næsen, men for en ægte entusiast var det som at komme i himlen :) To af øllene var vi de eneste i Danmark, der havde fået serveret og det blev det jo kun endnu mere spændende af.
 
Der var alt fra en nærmest grape/appelsinvand , "Parallel 49, Tricykle Raler" til en let sprudlende chokoladekage på flaske, "Flying Monkeys, The Chocolate Manifesto".
Der var fra smagsyderligheder som sød og krydret rugbrød i flydende form, "Les Trois Mousquetaires, Doppelbock" til syrlig og tør vildgæret citronvand, "Les Trois Mousquetaires, Cirta Sour".
Der var også en pilsner, ”Flying Monkeys, Mythologi” i ret tør tjekkisk stil, en ægte dejlig frugtbitter IPA, "Vox Populi, Double Fuit Punch IPA" og desuden et par interessante øl fra "Dieu du Ciel" i belgisk stil.
Det er min ultrakorte beskrivelse af en øllene denne aften :)

En kæmpe stor tak til Torben Mathews for at give et særdeles underholdende, men også meget informativt foredrag – Det var en sand fornøjelse :)
Stor tak også til Fox & Hounds og restaurant Under Klippen for de fine lokaler og ikke mindst til de flittige DØE folk.

Vi ses næste gang til ”Årets Ølnyhed 2018”, hvor Bang & Harbo - Håndbryg, der har rødder i Holstebro deltager med hele 2 øl – Yderst spændende!

Højt skum
Brian

Følg os på Facebook

De canadiske øl:

1) Parallel 49,
    Tricykle Raler, 3,5%
2) Les Trois Mousquetaires,
    Cirta Sour, 5,2%
3) Les Trois Mousquetaires,
    Doppelbock, 8,6%
4) Dieu du Ciel,
    Genése, 9,0%
5) Dieu du Ciel,
    Équinoxe du Printemps, 9.1%
6) Flying Monkeys,
    Mythologi, 5,3%
7) Vox Populi,
    Double Fuit Punch IPA, 8,0 %
8) Flying Monkeys,
    The Chocolate Manifesto, 10,0%