Den 25. februar: Michael H. og Brian's Voldbytur


Formanden, Michael H. og næstformand, Brian havde været en tur forbi Voldby Købmandsgård og der havde 8 øl fundet deres vej ned i indkøbskurven – En blandet og smagsmæssigt vidtfavnende samling af en Berliner Weisse med hindbær, en passions Gose, en røget sag, et par IPA’er, en tung nøddeagtig Brown Ale, en chokolade kage og en fadlageret Imp. Stout – Spændende :)
De 18 fremmødte medlemmer fik en kort orientering fra det nyligt afholdte stormøde, om Ølmærke uddelingen m.v. og så var de klar til at smage på aftenens øl.

Der var lidt for enhver smag, men jeg har valgt skrive lidt om de 4 mest interessante efter mine smagsløg:
“Pöhjala, Prenzlauer Berg, Raspberry Berliner Weisse” var min 3. bedste den aften, men at den ikke havde fået nogen stemmer skyldes måske de tunge mørke øl, vi fik lidt senere.
Hindbærrene var tydelige i den rødlige farve og den var, som det ses på billedet 3. øverst, smukt perlende i glasset. Den havde en herlig syrlig duft af strå og ikke mindst hindbær.
Smagen fulgte trop med meget tydelige, syrlige hindbær og lidt mineralsk salt var der også. I eftersmagen gik den over til at blive tør - Tog man bundfaldet med blev både aromaen og smagen forstærket, men det blev den ikke kønnere af :)
En dejlig letdrikkelig øl, som fik mig til at forestille mig en sommerdag på terrassen – Ahhh!

Med 10 stemmer kom “Ølluminati, Mad Mads, Humlet West Coast IPA” ind på 3. pladsen.
Den var kraftig citrus/orangeagtig i den ret humlede aroma og bitterheden fornemmes tydeligt.
Smagen var igen meget bitter, orangehumlet og var nærmest af grapefrugtskal af natur - Bitterheden kæmpede en brav kamp mod tørheden. En rigtig humlebombe!

Der var 15 stemmer til ”Rockmill, Illusion, Imp. Stout BA” og det rakte let til aftenens 2. plads.
En duft af kokos og vanilje slog imod næsen fulgt op af alkohol.
Smagen var olieret med kokos, sød vanilje og chokolade, som igen var krydret med røgnoter fra fadet. Alkoholen satte sit præg på eftersmagen, men ikke mere end, at det stadig var en god Imperial Stout.

24 stemmer hentede “Siren/Cigar City, Caribbean Chocolate Cake BA” og den var aftenens helt klare vinder. ”Sirenen” var dejlig tung/fed i duften, som også gemte sødme og en bourbonagtig vanilje.
Den var dejlig sød og olieret i smagen og den havde bourbon, træ/egeagtige indslag, med noter af mørk bitter chokolade, blød vanilje og lakrids.
Det er den type øl, som bare bliver bedre ved lidt varme og ikke mindst iltning. Den kunne hurtigt snuppe en times tid en hyggelig aften :)

Vi havde nogle enkelte øl i overskud og nogle blev taget fra til senere brug (Gavekurve), mens de resterende kom på auktion under auktionarius, Hans’s kompetente hammer. Det klarede han i fin stil!

Vi ses til Mortens Sure Hjørne næste gang :)
Højt skum
Brian

Følg os på Facebook

Øllene fra Voldby:

1) Pöhjala,
    Prenzlauer Berg,
    Rasberry Berliner Weisse, 4,5%
2) Browar Minister,
    Salty Trip,
    Passion Fruit Gose, 5,8%
3) Insel Brauerei,
    Strand Gut,
    Rauch Eiche, 5,6%
4) Ølluminati,
    Mad Mads,
    Humlet West Coast IPA, 6,4%
5) Hornbeer,
    Happy Hoppy Viking,
    Triple IPA, 9,3%
6) Vocation,
    Tough Nut,
    Imp. Nut Brown Ale, 9,0%
7) Siren/Cigar City,
    Caribbean Chocolate Cake BA,
    9,4%
8) Rockmill,
    Illusion,
    Imp. Stout BA, 12,0%