Den 25. maj: Støt De Lokale

 


Det var bare dejligt, at vi atter kunne mødes og holde ølsmagning den 25. maj med ”Støt De Lokale” som aftenens tema. De 7 øl var udvalgt blandt oprindeligt 12 øl, som Michael H. havde planlagt sammen med Marc fra ”Estate Wine” og Anders fra ”Larsen” til to virtuelle smagninger. Det blev i stedet til én smagning live :)
Vi var 16 fremmødte medlemmer og ikke færre end 4 nye i mellemmer – Jeg tror faktisk, at det er ny rekord i Holstebro! Et stort velkommen til Anders, Benjamin, Hans Christian og Karina :)
Der stod et blandet ølsortiment på menuen med en Gose fra ”Åben” og en Red Sour fra ”Brewdog” på den syrlige side, over en humlebombe fra ”Amager” til en Pastry Stout fra et samarbejde mellem ”Amundsen” og ”Finback” på den anden – Ikke dårligt.


Efter at Michael havde budt velkommen kastede vi over de i alt 7 øl:
”Bringstrupper Wit” fra ”Det Lille Bryggeri” havde den tvivlsomme ære at være sidst i aftenens afstemning med 0 point. Det var nu lidt ufortjent efter min mening, for jeg syntes, det var en ganske udmærket Wit.
Den stod med en lysegul farve og et råhvidt skum i glasset. Duften var lidt syrlig krydret, mens den smagte af koriander, syrlighed, salt og så var den også let parfumeret – Sommer kom glad :)

”Citreae, Gose” fra ”Åben” var min næstbedste øl denne aften, men det var kun Jess, der var enig med mig og Gosen fik kun de 2 point. Dermed fik den en næstsidste plads, men det er en rigtig skøn terrasseøl her til sommer.
Den havde en lys strågul farve med et meget flygtigt hvid skum. Aromaen var let syrlig og dejlig frisk.
Smagsmæssigt bød den på en sød, syrlig, salt, frisk og meget bæragtig mundfornemmelse - Kort fortalt var ”Citreaen” bare rigtig god!

Med 3 point fik ”Amager Bryghus, Bamboozled” en 5. plads og det var en diset morgenjuice med kraftigt vedhængende skumkrone, når den stod i glasset.
Den havde en aroma af citrus og frugtjuice og smagen gik samme retning med frugtagtig citrus og rimelig bitter morgenjuice.
De to nye, men bestemt ikke ukyndige, medlemmer Anders og HC mente, at det kunne smages, at ”Bamboozled” ikke have været opbevaret under køl, som især meget humlede IPA’er bør være.

Aftenens stærkeste øl ”Det Lille Bryggeri, Bryg 1100” var en potent sag på hele 15%. Den fik 7 point og fik således aftenens 4. plads.
Den var olieret i opskænkningen og havde en kastanjebrun farve med et næsten ikke eksisterende hvidt skum.
Den duftede ret sødt med en overvældende alkohol aroma over sig. Smagen var også alkoholisk med en lidt skarp klump af kandissukker.
”Bryg 1100” anseelige mængder af sødme og alkohol falder ikke rigtigt i min smag, men det var der mange, som havde en hel anden mening om :)

På tredje pladsen med 8 point kom ”Wander Beyond, Sakura Twilight”, som var en Imperial Stout.
Det var en ret tyktflydende sort sag med et forbipasserende mørkebrunt skum.
Den levede op til beskrivelsen på dåsen og duftede af chokolade og kirsebær. Smagen fulgte op med godt med kirsebær, den var olieret med en tydelig note af laktose, chokoladen var der også sammen med en let hasselnød på bagkanten.
Jess funderede lidt over, at en blomstrende japansk kirsebær prydede dåsen - En kirsebærsort som netop ikke bærer bær :)

“Virtual Reality” fra “Amundsen/Finback” fik 2. pladsen med 11 point.
Det var en tyktflydende nærmest sort Imperial Pastry Stout, som stod med lækkert blivende mørkebrunt skum i glasset.
Der var en duft kanel og vanilje og smagen var ligeledes med kanel og vanilje, men også med kaffe og nærmest klistret ahorn. “Virtual Reality” var en tung sag, som kun Imperial Pastry Stout’s kan være det.

“Brewdog, Overworks, Bedrock Red” var aftenens klare vinder med 16 stemmer og den var en vinder i min bog også.
Det var en mørk ståfarvet Sour med et ret flygtigt næsten hvidt skum.
En syrlig farmhouse aroma med stald og hestedækken slog imod næsen, fulgt op med en bred sammensætning af smagsnuancer: Dejlig frisk og citrusfrugtig farmhouse smag, sursød med klare noter af ribs og solbær. Det var ren ekstase for smagsløgene :)


Auktionen over de overskydende øl stod Hans endnu en gang for og det lykkedes ham, at få solgt øllene til en ganske hæderlig pris - Tak for indsatsen, Hans :)

Anders fra ”Larsen” og Marc fra ”Estate Wine” skal have en stor tak for deres arbejde med at finde nogle gode og interessante øl frem til os.
Fox & Hounds skulle også have lidt støtte, så de, der have muligheden for det, sluttede en fornøjelig aften i maj af med en øl oven på :)

Vi ses til næste gang til en uforglemmelig Sommerfest den 25. juni :)
Højt skum
Brian

Følg os på Facebook

De lokalt købte øl:

1) Åben,
    Citreae,
    Gose, 5,4%
2) Det Lille Bryggeri,
    Bringstrupper Wit,
    4,6%
3) Brewdog,
    Overworks, Bedrock Red,
    Sour, 6,6%
4) Amager Bryghus,
    Bamboozled,
    IPA, 6%
5) Wander Beyond,
    Sakura Twilight,
    Imperial Stout, 11%
6) Det Lille Bryggeri,
    Bryg 1100,
    15%
7) Amundsen/Finback,
    Virtual Reality,
    Imperial Pastry Stout, 12%