Hvis du har problemer med at læse mailen, kan du læse den her i stedet: Nyhedsmail, Årsmøde med Penyllan smagning

Årsmøde med Penyllan

Tirsdag den 24. november holder vi Årsmøde med Penyllan og Beer Here smagning kl. 19.00 på Fox and Hounds
Vi starter med Årsmødet og der er nogle vigtige Covid-19 regler, som vi skal følge.
Du skal bære mundbind (Kan købes i baren, hvis du ikke selv har med), når du træder ind af døren til Fox and Hounds og når du bevæger dig rundt – Det gælder også i mødelokalet.
Vi vil alle sidde i samme retning med god afstand til hinanden – Når du sidder ned, må du gerne tage mundbindet af.
Håndsprit vil forefindes ved indgangen til Fox and Hounds og i mødelokalet.
Skulle der komme yderligere regler, vil vi naturligvis også følge dem.
Selve Årsmøde holdes efter foreningens forskrifter.

Kom og vær med til at give din menig om årets arrangementer og også meget gerne give input til den nye bestyrelse med dine ideer.
Erling og Michael K. ønsker ikke at genopstille til bestyrelsen, mens resten af bestyrelsen fortsætter.
Har du lyst til at blive medlem af bestyrelsen og være med til at lave smagninger og praktiske gøremål ?
I så fald vil vi i bestyrelsen også gerne høre fra dig :)

Når vores årsmøde i lokalafdelingen er afholdt byder vi således til en lækker smagning af dekadente dråber fra den anden ende af landet. Helt fra solskinsøen Bornholm kommer et pludseligt men kærkomment scoop. De har bemærket vores indstillinger derovre, og DØE Holstebro har ved enhver given lejlighed sendt vores varmeste hilsner mod de østlige himmelstrøg – og med lidt held og slesk tale lykkedes det: Jessica og Christian Skovdal Andersen kommer på besøg!
Jessica er australier, taler engelsk og præsenterer sig selv som ”Brewer, Blender and Barrel Mistress” hos Penyllan Brewery i Tejn. Der er tale om et af de allerbedste huse indenfor Sour Beer her til lands, og deres enestående øl har sikret vores indstilling til Årets Bryggeri 2 år i træk nu, så yderligere introduktion er unødvendig.
Det samme kan man sige om Christian Skovdal Andersen. Han har været en af ølrevolutionens fædre her til lands, idet han allerede i forrige årtusinde var en af landets fremmeste bryggere med bryggeriet Ølfabrikken. Han fik af DØE Den Danske Ølpris 2017 for sit pionérarbejde, og for sit fortsatte virke i øllets tjeneste. Nu til dags er han bagmanden bag bryggeriet Beer Here som deler lokalitet med Penyllan.
Programmet for smagningen offentliggøres på aftenen, men glæd Jer til at smage 8 forskellige øl fra Beer Here og Penyllan under præsentation af ophavsmændene bag. Det bliver delikat og dejligt!

Af hensyn stoleopsætningen må du meget gerne tilmelde dig, selv om du ikke skal med til ølsmagningen og kun vil deltage i Årsmødet.
Prisen for at deltage i Ølsmagning med Penyllan og Beer Here er kun kr. 200,-.
Tilmelding er som sædvanlig hos næstformanden på brian.holgersen(at)ale.dk og sidste frist er 22/11.

Covid-19 forbehold
Smagningen afholdes naturligvis efter de gældende retningslinjer. Vi sørger for at der er adgang til håndsprit i lokalet, og sørger for at placere folk med fornøden afstand til hinanden. Hvis du føler dig sløje eller udviser symptomer skal du blive hjemme.
Du skal bære mundbind når du ankommer og hver gang du står op, og du skal blive siddende på din faste plads under arrangementet, men kan naturligvis gå på toilet undervejs.
På nuværende tidspunkt afholdes dog stadig både koncerter og lignende, og det er tilladt at afholde arrangementer med op til 500 deltagere, hvis deltagerne i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod fx en scene. Det nuværende forsamlingsloft udløber 22. november, og det er umuligt at vide hvad regeringen udstikker af nye vilkår derefter – men i tilfælde af at Covid-19 restriktionerne ikke tillader at arrangementet afholdes må vi i værste fald aflyse denne smagning. Vi krydser fingre og glæder os!

Stem på Årets Danske Bryggeri

Så er vi nået til afstemningen om Årets Bryggeri – Holstebro har indstillet Penyllan og vi vil naturligvis anbefale, at du stemmer på dem :)
Det står dig dog helt frit for at vælge hvilken af de 22 indstillede bryggerier, som DU syntes har lavet det bedste øl i år.
Afstemningen er åben frem til og med 30. november 2020, så gå ind og stem her - Hellere i dag end i morgen :)
Husk at ved husstandsmedlemsskab har man 2 stemmer.

Ølvalg 2020

Tre år, tre øl – Valget er dit.
Det er Danske Ølentusiaster ambition, at vi over tre år kan afholde tre ølvalg med forskellige øltyper og forskellige bryghuse som samarbejdspartnere. Men som nævnt ikke et hvilken som helst ølvalg, for vi skal i år smage og stemme os til danskernes foretrukne IPA-type.
DØE har i samarbejde med Skanderborg Bryghus og North Retail fået brygget tre forskellige IPA'er:

Den Lange Sørejse:
En klassisk engelsk IPA, der med sine engelske humler giver krydrede smagsnoter og efterlader en rundhåndet bitterhed på tungen i lang tid.

De Bitre Humler:
En læskende US West Coast IPA med masser af amerikansk humle, der giver den en smag af grapefrugt og sommer på stranden.

Den Nye Humlejuice:
En gylden, hazy US New England IPA, der minder om eksotiske frugter, der køler om sommeren og smager af sol hele året rundt.

Øllene kan købes i Salling og udvalgte Dagrofa-butikker, men som medlem har du også mulighed for at købe et smagesæt med 3 smagsglas.
Klik her - Du skal være logget ind for at kunne se produktet.

Du kan stemme indtil fredag d. 5 december.

Kommende arrangementer:

Ølsmagning med Fanø Bryghus tirsdag den 26. januar 2021 kl. 19.00 på Schaumborg
Vi fortsætter traditionen med en lækker åben smagning i januar og tirsdag d. 26. får vi besøg af Fanø Bryghus, som er et af landets mest spændende bryghuse i vækstlaget af ambitiøse bryggerier landet over. Ambitionsniveauet er tårnhøjt, og matches meget fint med bryggeriets evner udi bryggets kunst - Især deres rødvinsfadlagrede imperial stout ”Red Wedding” får mundvandet til at løbe hos mange entusiaster.

Der bliver denne aften disket op med 8-10 smagsprøver af forskellig slags og vi har selvfølgelig spurgt efter nogle rariteter iblandt, altså noget lækkert og lidt specielt. Bryggeriet møder op med fadølsanlæg til smagningen, så det bliver helt friskt opskænket og lækkert – i sin mest dugfriske og delikate servering.

Allerede nu er der lovet at følgende øl kommer til at indgå i programmet og flere kommer til det endelige program:
1) - 7 Hours of Sunlight (Hazy IPA) (Endnu ikke frigivet!)
2) Mango Mussolini (DDH New England IPA)
3) MMMPeached (Sour strong Ale aged on Wood and peaches)
4) Coffee Puncher (Imp. Stout med kaffe, lagret med kaffe og egetræs spåner væddet i snaps)
5) Red Wedding 2020 (Rødvins BA IMP. Stout)
Det ser allerede ud til at blive et stærkt line-up! Således skal vi langt omkring i øllandskabet, og der garanteres en velsmagende, lærerig og hyggelig aften med varieret og fantastisk godt øl.
Vel mødt!

COVID-19 forbehold
Smagningen afholdes efter de gældende retningslinjer. Vi sørger for at der er adgang til håndsprit i lokalet, og sørger for at placere folk med fornøden afstand til hinanden. Restriktionerne i januar er svære at forudsige, men vær forberedt på at du nok skal bære mundbind, når du ankommer og hver gang du står op. Der kan fx være krav om at begivenheden skal slutte på et givent tidspunkt, og dette vil vi naturligvis overholde.

Der kan ligeledes være begrænsning på antallet af deltagere og den kender vi ikke på nuværende tidspunkt. Skulle vi komme i en situation, hvor der er en begrænsning på deltagerantallet, vil smagningen blive afholdt for de første, som har købt billet. Så hvis der fx er en begrænsning på 50 personer, så vil der blive afholdt en smagning for de første 50, som købte billet. De som ikke var blandt de første 50 til at købe billet vil få billetten refunderet.
Der kan opstå yderligere retningslinjer inden januar, som naturligvis skal overholdes af alle deltagere.

Det koster kun kr. 200,- pr deltager og billetter kan allerede nu fås på Place2Book.

Se på hjemmesiden:

Holstebro afdelingen har en side under ale.dk: DØE Lokalafdeling Holstebro
Her har du bla andet mulighed for at følge med i hvilke smagninger vi har haft af under "Fotoalbum".
Du har også mulighed for at følge med i, hvad der er planlagt for de næste måneder under "Arrangementer".
 

          
       

      
         
      
        
        
      
        
               
         
       
     
       
      
         
      
        
        
      
        
               
         
       
     
       
      
         
      
        
        
      
        
               
         
       
     
       
      
         
      
        
        
      
        
               
         

            
          
        
       
         
          
      
           
          
         
         
      
       

       
      
         
      
        
      
     
        
         
     

Følg os på Facebook