Den 25-3-2008 på Fox and Hounds Holstebro
ved Jess Pilgaard og Jan Bolvig.
Vi havde efter mange års forsøg endelig fået vores lokale øl guru Jess Pilgaard med på at afholde en ølsmagning. Efter vores Geuze - Lambic smagning og Trappistøl smagning i september måned, blev Jan og Jess enige om at der da vist ikke havde været nogen der havde afholdt en flamsk ale smagning i Danmark .. og som Jess siger det bliver "stort" og det blev det.....
Jan og Charlotte havde lovet at de på deres tur til Belgien ville køre Belgien tynd for at få fat i nogle af de flamske ale's, heriblandt også en danmarks premiere på Cnudde Oudenaards Bruin som vi havde været så heldige at få et fad af. Dette er en flamsk ale som kun kan købes på det lokale bryggeri værtshus "Casino" i Eine, fra De Brouwerij Cnudde
Flamsk ale beskrivelse:
Flamsk ale bliver brygget ved en med blandet gæring, der som navnet siger, er en gæring med blandede kulturer. Denne gæringsmetode har været brugt i umindelige tider, og typiske mærker er Sydflamske øl, som er rødbrune i farven, så som Bacchus, Bellegems Bruin, Bourgogne des Flandres, Petrus Oud Bruin og Rodenbach. De lagrer på store træfade. Brygningsprocessen og gæringen er næsten identiske med overgæring. Efter hovedgæringen pumpes noget af bryggen over på egetræsfade til en 18-måneders lagringsproces. Derefter filtreres øllet og blandes med ungt øl.