Hornbeer

Den 29. november havde vi besøg af Jørgen og Gunhild Rasmussen fra Hornbeer.
De gav på skift hver deres del af beretningen om Hornbeer bryggeriet og om tankerne bag hver enkelt øl. Vi blev en hel del klogere på historien om Hornbeer - Lige fra Jørgens første forsøg som hjemmebrygger i Viborg tilbage i de tidlige halvfjerdsere, over et teknisk uheld med en gasvarmer - med en brand til følge, til nutidens mere moderne bryghus.
Gundhild er også kunstneren bag de fantasifulde etiketter, som gør Hornbeer så iøjnefaldende på ølhylden.
Det var iøvrigt rigtig rart at høre, hvordan de prøvede øl fra "fremmede" bryghuse af for på den måde, både at samle ny inspiration til egne bryg, men også til at samle viden om, hvordan man ikke skal gøre.
Det kunne mange danske mikrobryggere lære noget af......

Denne aften havde de taget hele 12 øl med, så vi gik ikke tørstige derfra:
- Frambiose
- Svejk
- Dryhop
- IPA
- Blonde
- Hornbock
- Røgøl
- Juleøl
- Caribbean Romstout
- Julehumle
- Winterporter
- The Fundamental Blackhorn

Der var stor enighed om, at det var godt øl, der blev stillet på bordet - Der var lige fra humlebomben "Dryhop", over den lidt stikkende men gode "Røgøl" til de kulsorte og stærke "Caribbean Romstout" og "The Fundamental Blackhorn". Den eneste øl, der blev rynket lidt på næsen af, var den syrlige frugtøl, "Frambiose", men vi var bestemt også nogle, der syntes godt om den.
Hornbeers kåringer til "Årets Bryggeri 2008", "Årets Bryggeri 2009" og "Årets Bryggeri 2010" forstod alle de 20 deltagere godt....

En stor tak til Jørgen og Gundhild for en dejlig aften.

Aftenens 12 øl:

Det smagte altså godt.