Evil Twin

Tirsdag den 28. august stod den (mest) på øl fra "Evil Twin". Det er et "ølproduktions-
selskab", som brygmester, Jeppe Jarnit Bjergsø selv foretrækker at kalde det - Det ligger i øvrigt til familien med fokus på øllet, idet Jeppe's tvillingbror er Mikkel Borg Bjergsø, brygmesteren på "Mikkeller".
Vi var 10 "mand" samlet denne aften til at smage på 6 øl fra "Evil Twin", en enkelt "Mikkeller" og en enkelt "Bøvlebryg" fra hjemmebryggeren Ib Wincklemann.

"El Raval Hipster Ale" har sit navn efter et kvarter, "El Raval" i Barcelona, som har en befolkningssammensætning bestående meget af immigranter (ca 47 %). Øllet har en sød, sherryagtig og humlet duft og smager lidt spids af sød rugbrød med en lidt bitter eftersmag. Jeg ved det ikke rigtig, men måske kunne jeg finde på at købe en til engang......

De to "Russian Rouletter" hed (næsten) det samme og havde fuldstændig ens etiketter - Den eneste måde, at kende fra hinanden var, at holde dem op med lyset. Smagsmæs-
sigt var de derimod langt fra hinanden:
Den lyse havde meget appelsinskræl i både duft og smag. Den var meget tør og sagde: Dobbelt IPA.
Den mørke var sød og havde meget ristet malt i smagen. Den havde også et strejf af sød kaffe og den efterlod mig med tankerne på en sort IPA.

Midtvejs smagte vi på aftenens "Gæt en klassiker"og kandidaterne var denne gang:
Carlsberg, Sort Guld - 5,8%.
Tuborg, Guld Tuborg - 5,8%.
Hancock, Hancock Beer - 6,3%.
Det gav anledning til en del debat og navnlig Ratebeers kommercielle beskrivelse af "Guld Tuborg" var i centrum - De skriver, at Tuborgen har smule fennikel i duften og det var der ingen, der denne aften kunne finde. Resultatet blev så, at dobbelt så mange troede, at øllen der gemte bag bardisken, var en "Hancock". Men det var en "Guld Tuborg" .......

Ib var selvfølgelig meget spændt på, hvad vi syntes om "Bøvlebryggen". Der er ingen tvivl om, at han godt kan brygge øl, men det var samtidigt hans første forsøg med tørhumling. Han havde 2 flasker med fra det samme (og endnu eneste bryg) og der var meget forskel på dem:
Den ene var sød, bitter og noget maltet og virkede slet ikke som om den var tørhum-
let.
Den anden derimod var langt mere frisk og med en tydelig og behagelig orange humle i duft og smag - Slet ikke dårlig!
Hvis du har ideer til, hvordan man kan undgå dette, vil Ib gerne høre fra dig. Han mente selv, at det måske skyldtes aftapningen, altså om den var kommet først eller sidst på flasken.

"Mad doggen" var en meget humlet Pale Ale med en sød, tør orangehumlet smag - Der var efter min mening dejlig meget humle i, men den havde også en god maltfylde, så den udgik at blive rent "humlevand". Det rakte til en 4. plads.

Mikkellers "Beer Hop Breakfast" havde en duft af kaffe, humle og brændt kalk, mens den smagte af sød kaffe, humle og havde en behagelig bitterhed i eftersmagen.
"Yin & Yangen" var mørk og maltet med en sød smag af lakrids. Den var lidt bitter i eftersmagen og man kunne også ane lidt alkohol.
Men "Beer Hop Breakfasten" var et mulehår foran "Yin & Yangen" på henholdsvis 2. og 3. pladsen.

Aftenens bedste øl var "Ashtray Hart", som lige var det skridt foran de andre med sin duft af mørk lakrids og også lidt røg - Smagen var intens og ligeledes præget af både røg og lakrids.

Til slut var der endnu nogle øl, som ikke var drukket og stadig havde kapsel på. Erling tog en hurtig runde som auktionarius og øllene vil helt sikkert give deres ny ejermænd en god oplevelse på et senere tidspunkt.
Herfra skal lyde en tak til alle "mand" for at gøre aftenen til et fint arrangement.
Brian

De 6 Evil Twins + 2 ekstra

1) Evil Twin, Mad Dog Pale Ale
- 4,75%
2) Evil Twin, El Raval Hipster Ale
- 5,5%
3) Evil Twin / Omnipollo
Russian Roulette (Light) - 7.1%
4) Omnipollo / Evil Twin
Russian Roulette (Dark) - 7,1%
5) Bøvlebryg, IPA - 6,5%
6) Mikkeller Beer Hop Breakfast
- 7,5%
7) Evil Twin Yin & Yang - 11%
8) Evil Twin, Ashtray Heart - 8,9%