Russisk øl:

Til medlemsmødet den 31. januar var vi 17 deltagere og temaet var Russisk øl. Bente og Erling havde været på ferie i Rusland og de havde taget 9 spændende øl med hjem til os:

Gold Mine Beer, Dark, 4,3 %
Baltika, No 8 Hvede, 5,0%
Baltika, Cooler, 4,7%
Baltika, No 3 Classic, 4,8%
Baltika, No 7 Export, Luksus Lager, 5,4%
Baltika, No 4 Original, Mørk Lager, 5,6%
Baltika, No 9 Ekstra, 8,0%
Bochkarev Brewery, Oxota Temno, 6,0%
Bochkarev Brewery, Oxota Krepkoe, 8,0%

Midt i smagningen bød de på Pirogger med en russisk vodka til - Ud over at det var rart at få “nulstillet” smagsløgene, så var en Pirog en rigtig lækkerbidsken.

Øllene var en smagmæssigt bred oplevelse - Fra Baltika No 8, som var en udmærket hvede øl over en Baltika Cooler, som smagte lidt ligesom en Carlsberg Copenhagen til en Gold Mine Beer, som var en lidt sød ale (Selvom den kaldte sig en Stout).
Hvilken øl der var den bedste fortaber sig lidt i den almindelige snak, men den dårligste var der ikke tvivl om: Baltika Cooler.

Vi introducerede denne aften “Gæt en klassiker” - Året ud vi vil forsøge at have en klassisk øl med til sidst på hvert medlemsmøde. Det vil være en blindsmagning på en øl, som de fleste har smagt men måske har glemt igen.....
Denne aftens  “Gæt en klassiker” var Tuborg Fine Festival, en 7,5% s Bock type.
Tuborg Fine Festival, også kaldet FF, blev skabt med eksport for øje i anledning af den britiske dronning Elizabeth II's kroning i 1953. Fine Festival kom i handelen i Danmark i 1955.

Det kom der meget snak ud af og der var et par gode bud på den - Carlsberg Påskebryg var et af dem. Der var ingen der gættede på Tuborg FF og fremover vil vi have tre valgmuligheder for at give deltagerne en ledetråd at gå efter - Der er jo ret mange øl at vælge imellem :-)

Til slut en stor tak til Bente og Erling for en dejlig ølaften.

Ølliste:

Gold Mine Beer, Dark, 4,3 %
Baltika, No 8 Hvede, 5,0%
Baltika, Cooler, 4,7%
Baltika, No 3 Classic, 4,8%
Baltika, No 7 Export,
             Luksus Lager, 5,4%
Baltika, No 4 Original, 
             Mørk Lager, 5,6%
Baltika, No 9 Ekstra, 8,0%
Bochkarev Brewery,
             Oxota Temno, 6,0%
Bochkarev Brewery, 
             Oxota Krepkoe, 8,0%