Italiensk øl

Tirsdag den 30. april marts var det “næsten” italiensk aften - Aksel havde skaffet 6 italienske øl og så var der et par forsøg på hjemmebryg fra undertegnedes side.
De 14 medlemmer fik øl i den lidt syrlig ende af skalaen - Et par af øllene var efter min bedste overbevisning desværre også inficeret. Men det gjorde heldigvis ikke noget ved den gode stemning og alle var godt underholdt :)

Programmet lød sådan:
1) Montelupo Turbone, Wheat ale - 4,8%
2) Montelupo Statale 67, Golden ale - 5,0%
3) Montelupo Monte Cru, Ale al miele - 6,0%
    Pause med gæt en Brown Ale.
4) Montelupo Castello 1203, Bitter ale - 5,0%
5) Montelupo Famelica, Strong ale - 7,5%
6) De 6 Mavers Klub, Belgian Dubbel - 6,5%
7) De 6 Mavers Klub, India Pale Ale - 5,6%
8) Montelupo Luponero, Stout - 4,5%

Som før nævnt var der to øl, som var inficeret/syge:
Først “Montelupo Turbone, Wheat ale” som duftede meget syrlig og gæret og den smagte ligeså. En af deltagerne beskrev den som nærmest lidt hvidvinsagtig - Den virkede ikke som en hvede øl.
Og dernæst “Montelupo Famelica, Strong ale” som også var meget syrlig i både duft og smag. I smagen var den nærmet citronagtig og ikke helt som beskrevet: “Stærkt malted med blomstret bouquet”.

I pausen havde formand Dans kone, Lis sørget for brød og kiks med spegepølse eller ost til. Det gjorde godt at få renset smagsløgene - Tak for det :)
I selvsamme pause skulle vi også gætte en Brown Ale. Vi havde følgende muligheder:
Newcastle Brown Ale, 4.7 %, England
Ørbæk, Brown Ale, 5.0 %, Danmark
Jacobsen, Brown Ale, 6.0 %, Danmark
“Newcastle Brown Ale” skilte sig ud med kun 2 stemmer. De to andre fik var meget mere lige idet “Jacobsen, Brown Ale” fik 5 stemmer og “Ørbæk, Brown Ale” fik 6. Jeg kunne ikke huske præcis hvilke smagsnoter “Ørbæk’en“ har, men denne “Brown Ale” havde tydelige noter af ristede nøder og søreme om ikke jeg for en sjælden gang skyld havde ret, da jeg gættede på “Jacobsen, Brown Ale” :)
Niels’es udvalg til “Gæt en klassikker” lagde endnu en gang grund til en herlig og livlig diskussion.

Vi havde hver 3 point at give de øl, som vi bedst kunne lide - 2 til den bedste og 1 til den næstbedste:

3. og 4. pladsen lå meget tæt idet “Montelupo Castello 1203, Bitter Ale” fik 4 point og “Montelupo Luponero, Stout” fik 5 point.
4. pladsen, “Castello’en” duftede af let brændt malt og var lidt syrlig i duftnoterne. Den havde en kortvarig smag af pap, men den blev hurtigt overtaget af en letbrændt maltsmag med lidt syrlighed. Eftersmagen var ganske kort.

3. pladsen, “Luponero” var en stout med et fint mørkebrunt skum og en duft af rigtig tør chokolade. Smagmæssigt fulgte den godt op med en sødmefuld smag, men også en smag af tør/mørk chokolade,  hvorefter den afsluttedes lidt bittert. Den var lidt vandet i mundfylden, men var en fin stout for de, der ikke var til alt for kraftige øl.

På 2. pladsen kom “De 6 Mavers Klub, India Pale Ale”, som fik 15 point. Aromaen var sød, bitter og med klare citrusaner. Smagen var lidt sød med citrusnoter og ganske tør, men så alligevel ikke, da der kom lidt mundvand  frem i eftersmagen.

Som nummer 1 kom “De 6 Mavers Klub, Belgian Dubbel" med 18 point. Den havde et kraftigt skum med en sød og let krydret duft. Smagen var ligeledes sød, lidt bitter og med en lille smule karry, var der en af deltagerne, der mente. En sød og letkrydret sag.

Det var endnu en rigtig god aften og en stor tak til Aksel for at have skaffet de italienske specialiteter.
Vi ses til næste smagning, når Niels Jørn Thomsen fra WinterCoat kommer på besøg.
Brian

 

Aftenes øl


1) Montelupo Turbone,
    Wheat ale - 4,8%

2) Montelupo Statale 67,
    Golden ale - 5,0%

3) Montelupo Monte Cru,
    Ale al miele - 6,0%

4) Montelupo Castello 1203,
    Bitter ale - 5,0%

5) Montelupo Famelica,
    Strong ale - 7,5%

6) De 6 Mavers Klub, 
    Belgian Dubbel - 6,5%

7) De 6 Mavers Klub,
    India Pale Ale - 5,6%

8) Montelupo Luponero,
    Stout - 4,5%