Årsmødet

Tirsdag den 28, oktober mødte 18 medlemmer op til Årsmøde med efterfølgende øl-
smagning.
Vi holdt årsmødet først og det forløb i god ro og orden efter foreningens forskrifter:
1. Valg af dirigent 
2. Beretning om Lokalafdelingen, arrangementer og økonomi
3. Valg af Lokalafdelingsformand. Dan Dyrholm var på valg
4. Valg af Lokalafdelingsnæstformand. Brian Holgersen var på valg
5. Valg af menige bestyrelsesmedlemmer. Charlotte Christensen og Thorbjørn Jacobsen var på valg. Som kasserer var Ole Witting Rabjeg på valg.
6. Eventuelt

Hans Thorhauge blev valg som dirigent og startede med at konstatere, at årsmødet var indkaldt i god tid.
Derefter overlod han ordet til formanden, Dan, som berettede om årets mange og spændende arrangementer.
Valgene var hurtigt overstået, da alle blev genvalgt med klapsalver:
Lokalafdelingsformand: Dan Dyrholm.
Lokalafdelingsnæstformand: Brian Holgersen.
Menige bestyrelsesmedlemmer: Charlotte Christensen og Thorbjørn Jacobsen.
Kasserer: Ole Witting Rabjeg.
Under eventuelt var der rosende ord til både Erling for hans indsats med at skaffe øl til smagningerne og til Niels for hans indsats med at udtænke spidsfindige kandidater til vores ”Gæt en klassikker/øl” quizzer.
Hans kunne derefter afslutte vores stille årsmøde.

Vi havde, også denne aften, et nyt medlem med. Kim havde været til ”Open by Night” hos Aksel i ”Vin og Delikatessehuset” og syntes at DØE kunne være spændende at se lidt efter i sømmene :) Med sig havde han et par kammerater, som også gerne ville prøve at være med til en ølsmagning i DØE regi.
Et stort velkommen til Kim og forhåbentligt faldt også hans ølsmagende venner for vores hyggelige samvær og ikke mindst ølsmagning.


Brian havde følgende oplæg til ølsmagningen:
1) Krenkerup, Høstøl, 4,1%
2) Mikkeller, I´m a KOMBO, Cucumber Witbier, 6%
3) Slangerup Bryghus, NLB (Nicklas Langborg Byrgesen), 7,2%
4) Paulaner, Oktoberfest Bier, 6%
5) Pipework Brewing Co, Harbinger of Doom, Belgian Style, Wit Beer m. hyldebær, 8,5%
6) Beavertown, Smog Rocket smoked porter, 5,4%
 - Gæt en klassiker: Belgisk massieve ale / stærk mørk ale
7) Beavertown, 8 ball Rye IPA, 6,1%
8) Rooie Dop, Chica Armericane IPA, 7,1%
9) Pipework Brewing Co, Bunny & The Bird, Imperiel English Style IPA 9,0%


Sædvanen tro gav hvert medlem 2 point til aftenenes bedste øl og 1 point til den næstbedste. De seks bedst pladserede øl var:

Der var 5 point til aftenens mest specielle øl, ”I´m a KOMBO” fra ”Mikkeller”, som var noget så usædvanligt som en agurke øl. Den blev serveret med en tyk skive agurk, som ved med til at fremhæve øllets dejlige friskhed.
Den havde en duft stå humle iblandet agurk. Det gav en sjov, men samtidig indbydende, smag af frisk agurk og bitterhed. Den var som nævnt dejlig frisk og ”I´m a KOMBO” vil være rigtig god en varm sommerdag på terrassen.

Der var ligeledes 5 point til ”NLB” fra ”Slangerup Bryghus”, men da den havde flest første valg (2 pointer), fik den aftenens 5. plads.
Den duftede meget sødt og af brændt banan. I smagen var den bittersød (Ikke behagelig), melasseagtig og den havde også brændt banan i sig. Jeg syntes, det smagte, som om den var blevet lidt for varm under kogningen af urten og dermed var blevet brændt, men det var der flere andre, der ikke syntes.
Det er det herlige ved smagning af øl - Der er ikke nogen regler for god eller dårlig smag. Det er udelukkende en spørgsmål om, ja - om smag :)

På 4. pladsen kom ”Smog Rocket” fra “Beavertown” med 9 point. Den duftede meget af sød lakrids og en del af røg.
Smagen lagde sig meget i samme retning med sød lakrids, røg og bitterhed. Den var rigtig blød og olieret i konsistensen. Eftersmagen var ligeledes af lakrids, røg og en krølle af bitterhed – Herligt.

2. og 3. pladen var endnu et spørgsmål om fintælling, da begge øllene havde fået 10 point. ”Harbinger of Doom” fra ”Pipework Brewing Co.” fik færrest første valg og måtte derfor ”nøjes” med en 3. plads.
Det var ligesom ”I´m a KOMBO” en Wit Beer, men ellers var den en noget kraftigere sag. Den havde en sød duft af banan, abrikos, citron og lidt røget spegepølse.
På samme måde smagte den sødt og behageligt af banan, var lidt bitter og efterlod sødme i ganen. ”Harbinger of Doom” gav på herlig vis lidt mundvand og var i det hele taget en rigtig positiv overraskelse!

”8 ball Rye IPA” fra ”Beavertown” sneg sig ind på 2. pladsen med en enkelt første pladsering mere end ”Harbinger of Doom. Der faldt en enkelt bemærkning om det var en dåseøl, men den druknede dog hurtigt, da en humlet aroma bredte sig i lokalet. ”8 ball Rye IPA” er endnu et bevis på, at dåseøl ikke er lig med dårligt øl!
Den duftede af blomstret humle, bitterhed og den havde en behagelig sødme over sig. Den smagte af blomster humle, granatæble, ”mørk” sødme (Rørsukker) og så var den meget bitter (På den gode måde). ”8 ball Rye IPA” var rigtig god amerikansk IPA.

1. pladsen gik rimeligt sikkert til “ Bunny & The Bird” fra ”Pipework Brewing Co”, som fik 14 point.
Den duftede ikke af meget til at begynde med, men da havde stået lidt, fik den en dejligt sød og blomster humlet aroma.
Den smagte af sød granatæble, dejligt af blomster, salt og bittert. Den mildt søde maltsmag stod rigtigt godt til humlen. ” Bunny & The Bird” virkede lidt lageret, men det talte bestemt til dens fordel.


Niels stod også denne gang for ”Gæt en klassikker” og der stod Belgisk Massieve Ale på programmet:
1: Het Anker, Gouden Carolus Classic, 8,5%
2: Chimay, Chimay Bleu, 9,0%
3: Rochefort, Rochefort 8, 9,2 %
4: Van Steenberge, Gulden Draak, 10,5 %
Der var denne gang mere uenighed blandt medlemmerne om, hvad det var, vi fik serveret, men der var flest stemmer på ”Rochefort 8”, som fik 6. ”Gouden Carolus Classic” fik 5, mens både ”Chimay Bleu” og ” Gulden Draak” fik 3.
Jeg syntes, der var tydelige toner af figner og en meget krydret tørhed i smagen, så mit gæt gik på ”Rochefort 8” – Niels præsentere netop en ”Rochefort”, som aftenens hemmelige gæst, så som flertallet fik jeg ret denne gang :)


Mange tak til alle deltagerne ved mødet og jeg håber, at I kunne lide de øl, som jeg havde fundet. Vi ses næste gang til julesmagningen.

Højt skum
Brian

Øllene denne aften:

1) Krenkerup,
    Høstøl, 4,1%
2) Mikkeller,
    I´m a KOMBO, 6%
3) Slangerup Bryghus,
    NLB, 7,2%
4) Paulaner,
    Oktoberfest Bier, 6%
5) Pipework Brewing Co,
    Harbinger of Doom, 8,5%
6) Beavertown,
    Smog Rocket, 5,4%
7) Beavertown,
    8 ball Rye IPA, 6,1%
8) Rooie Dop,
    Chica Armericane IPA, 7,1%
9) Pipework Brewing Co,
    Bunny & The Bird, 9,0%