Real Drinks v. Poul Nielsen

Det var blevet tirsdag den 26. august og Poul Nielsen havde meldt sin ankomst til Holstebro. Det var nogle meget spændende øl, han havde med til os fra ”Real Drinks”. Firmaet startede i 2010 med speciale i kvalitets sodavand og har sidenhen udvidet det til øl og senest også til ølimportør i 2014 – Det har klaret de med stort bravur og Poul serverede nogle lækkerbiskener for os denne aften.
Jeg havde mødt Poul på Ølfestivalen i Valby og havde derfor en ide om, at dette ville blive en rigtig god ølaften, men jeg sikker på, at aftenens øvrige 15 fremmødte med-
lemmer vil give mig ret i det :) Afstemningen var i hvert fald meget jævnbyrdig med kun 3 point mellem aftenens bedste og nummer 4!
Smagsmæssigt var aftenen opdelt med først en omgang humle i form IPA’er, hvorefter det blev ganske sort med både Portere og Stouts – Til at bløde overgangen lidt ud var en Cider og en Bock sat ind i mellem.
Glimrende :)Aftens program:
1) Crew Republic, Detox, (Munchen)
    Session IPA, 3,4%
2) Braukunstkeller, Mandarina, (Frankfurt)
    IPA, 6,1%
3) Braukunstkeller, Amarsi, (Frankfurt)
    IPA, 7,1 %
4) Revelation Cat, Hopaddendum, (Rom)
    IPA, 6,0%
5) Crew Republic, 7:45 Escalation, (Munchen)
    Double IPA, 8,3%

Pause med lidt løs snak.

6) Val de Rance, (Bretagne)
    Bio Cider, 4,0%
7) Gudenådalens, (Randers)
    Bock, 6,1 %
8) Ebeltoft Gårdbryggeri,
    Deep Blue 2014, 9,1 %
9) Ebeltoft Gårdbryggeri,
    Dahn Dark Stout V, 8,1 %
10) Randers Bryghus, Gasolin,
     Imperial Stout, 11,5%
11) Revelation Cat, Speed King, (Rom)
     Imperial Porter, 14%


Vi stemte også denne gang på den bedste øl - Pointsystemet var det sædvanlige med to point til den bedste og et til den næstbedste:

Af de otte øl, der fik point, fik ”Detox” fra ”Crew Republic” blot 2, men det siger mere om, at der var rigtig mange gode øl denne aften, end om at denne var mindre god. For ”Detox” var glimrende smagsfyldt med en aroma af sød orange/appelsin humle og smag ligesådan. Derudover var den lettere olieret og havde en god og fyldig eftersmag, hvilket var ret imponere med en alkoholprocent på kun 3,4 % - En ægte Session IPA.

2 point fik ” Bio Cider” fra ”Val de Rance” også, men da den fik pointene som 1. valg, kryber ” Bio Cider” lige ind foran ”Detox”. Med sine 4,0% var den en ret alkoholsvag cider - Den havde en god syrlig aroma af æblemost og den smagte også af sød/syrlig æblemost, var perlende og meget letdrikkelig – Dejlig frisk.

Der var 5 point til ”Dahn Dark Stout V” fra ”Ebeltoft Gårdbryggeri”. Det var potent Stout på 8,1 % med en dejlig duft af sød og bitter chokolade. Der var en tydelig duft af alkohol over den, men heldigvis smagte den næsten ikke af det. Ellers smagte Stouten dejligt af sød, mørk og bitter chokolade og virkede meget ristet i ganen - ”Dahn Dark Stout V” var behagelig blød/harmonisk i kroppen og kunne let friste mig til at bruge en times tid i dens selskab :)

I den høje ende af afstemningen var øllene meget jævnbyrdige med kun 3 point mellem aftenens nummer 1 og nummer 4. ”Mandarina,IPA” fra ”Braukunstkeller” fik 8 point og dermed en 4. plads. Den duftede af syrlig mandarinagtig humle og den smagte ligeledes af det samtidig med at der kom en del citrus ind over den. Den var meget bitter, men det var der også en god grund til, da der var brugt 25 kg humle alene til tørhumling af 200 liter øl – ”Normalt” ville man bruge cirka en femtedel af den mængde til både smags-, bitter- og tørhumling af en IPA!

”Amarsi” fra ”Braukunstkeller” fik 9 point ligesom ”7:45 Escalation” fra ”Crew Republic”, men da den havde færre 1. valg, blev den henvist til 3. pladsen. Den havde en lidt syrlig aroma af orange humle samtidig at den var dejlig sød. Smagen var i sam-
me boldgade med en sød og bitter orange humle, den var dejlig blød og frugtagtig og så gav den en let karamelagtig fornemmelse i ganen – En rigtig dejlig IPA.

Med et mule hår med 9 point, men med flest 1. valg, fik ”7:45 Escalation” fra ”Crew Republic” aftenens 2. plads. Denne Double IPA duftede sødt af abrikos humle, nærmest lidt melasseagtigt. Den smagte blødt og sødt af orange/abrikos humle, var meget har-
monisk og helt uden antydning af de 8,3% alkohol, den indeholdt. I eftersmagen havde den en dejlig bitter men samtidig også blød humlesmag. Er man til IPAer er denne en must.

Aftenens 1. plads gik helt i den anden ende af smagspaletten med 10 point til ”Gasolin, Imperial Stout” fra ”Randers Bryghus”. Den havde en skøn aroma af sød og bitter cho-
kolade. Smagsmæssigt var den ligeledes sød og chokoladeagtig, havde en dejlig bitter-
hed og var en lille smule sirupsagtig. Den gled over i eftersmagen i samme stil, men den havde også en lidt dejlig varmende alkohol i ryggen, selvom den skjulte sine 11,5% godt – Uhmm, den var god :)


Tak til deltagerne for denne gang og ikke mindst tak til Poul Nielsen for en rigtig god og spændende smagning.
Vi ses næste gang til lidt blandede bolcher fra smagkassen.

Brian

Øllene denne aften var:

1) Crew Republic, Detox,
    Session IPA, 3,4%
2) Braukunstkeller, Mandarina,
    IPA, 6,1%
3) Braukunstkeller, Amarsi,
    IPA, 7,1 %
4) Revelation Cat, Hopaddendum,
    IPA, 6,0%
5) Crew Republic,
    7:45 Escalation,
    Double IPA, 8,3%
6) Val de Rance,
    Bio Cider, 4,0%
7) Gudenådalens,
    Bock, 6,1 %
8) Ebeltoft Gårdbryggeri,
    Deep Blue 2014, 9,1 %
9) Ebeltoft Gårdbryggeri,
    Dahn Dark Stout V, 8,1 %
10) Randers Bryghus, Gasolin,
     Imperial Stout, 11,5%
11) Revelation Cat, Speed King,
     Imperial Porter, 14%