Den Lokale Finalesmagning af Årets Ølnyhed 2011.

Lokalafdeling Esbjergs Februarmøde 2012.

Efter den forgangne uges store begivenheder med Fødselsdagfestival over temaet Fanø-øl med over 20 spændende bryg og en stor Gallafest med 10 historiske bryg- alt sammen i anledning af lokalafdelingens 10-års fødselsdag – var det spændende om vore medlemmer orkede aftenens finalesmagning af de 2 x 5 kandidater der er gået videre efter 1. rundes afstemning, som foregik i januar måned. Glædeligvis var der hele 30 entusiaster, der ikke ønskede at gå glip af denne gode mulighed for at smage de 10 bryg som landets øvrige ølentusiaster havde udset til at blive gensmagt.

 

Aftenens Måltid

Men inden aftenens smagning var der som sædvanligt mulighed for at indtage et godt måltid mad på Dronning Louise. Denne aften kunne vi se frem til at glæde vore smagsløg med:

Ølbraiserede svinekæber med rodfrugtsmos, peberrodscreme og kartoffelterrin

Hverken vi eller vore smagsløg blev skuffede. Maden smagte som sædvanligt fortrinligt.

 

Aftenens Smagning.

Endnu en gang var det lykkedes aktivitetsudvalgets medlemmer med Jack, Kaj-Erik og Jakob i forgrunden at fremskaffe alle 10 kandidater. Vi tager det efterhånden som en selvfølge, men det er nu stadigvæk en imponerende præstation. Især når man betænker det store arbejde, der samtidigt skulle udføres for at vi kunne fejre fødselsdagen på så smuk en måde.

Den første del af smagningen drejede sig om de 5 øl som havde en alkoholprocent på maksimalt 6.0 %.
Jack fortalte om de enkelte øl. Hvis man ikke var til stede kan man læse om alle kandidaterne i det seneste nummer af Ølentusiasten, nr. 66 fra side 32. Bemærkelsesværdigt var det, at der blandt de 10 øl var flere som havde vundet internationale priser. Således Krenkerup Rauch som havde vundet European Beer Star i en konkurrence i Tyskland, hvor de jo ellers er eksperterne i at brygge de gode røgøl. Godt gået af den tyske brygmester fra Krenkerup. Hornbeers Dryhop havde allerede vundet priser i Stockholm og den franske ølby Strassbourg. Også nogle af de stærke havde vist sig frem på bedste vis i udlandet. Kunne de leve op til al denne udenlandske ros herhjemme i Danmark?

Efter pausen handlede det så om de mere stærke øl, nemlig dem på 6,0 % eller mere – og navnlig mere! Som cyklist må man rose landsstyrelsen for den nye måde at afholde afstemningen på. Nu bestiger man stålhesten med langt større chance for at komme helskindet gennem hjemturen.

De fleste af de stærke øl var også af den mørke slags, med undtagelse af Bryggeriet Vestfyens kandidat som igen - igen var med, og atter med deres Willemoes Jul, denne gang 2011 udgaven. Det er faktisk 6. gang Willemoes Jul deltager i opløbet vedrørende Årets Ølnyhed. Tillykke til fanklubben.

Men man har lyst til at citere en nu afdød amerikansk præsident:
” Ask not what you can do for your local brewery! Ask what your local brewery can do for you!

Efter at have smagt os igennem denne trængsel af betalingsølkandidater, var det tid til at stemme på hvilken kandidat man mente var den største ølnyhed. Hver deltager havde 2 stemmer. 1 stemme i hver kategori. Resultatet fra Lokalafdeling Esbjerg kan ses her

Under 6,0 % Alkohol.
Session Pilsner    0
Røde Mor        1
Blindesamfund 100 år    3
Dryhop        8
Rauch Bier         11

Over 6,0 % alcohol.
Willemoes Jul 2011     1
Rough Snuff II        3
Bryghus Gleipner     4
Fundamental Blackhorn    7
Imperial X-mas Porter     8

Tillykke til den lokale repræsentant med 1. pladsen her i Lokalafdelingen. Velfortjent.

 

Aftenens Quiz.

Udover denne afstemning var der også konkurrencen, her blev følgende spørgsmål stillet:

Spørgsmål 1. Hvilket år var der flest ølnyhedr med i kampen om ”Årets ølnyhed” ?
Svar: 2008.

Spørgsmål 2. Hornbeer Fundamental Blackhorn var lagret med 2 ting, hvilke?
Svar: Egetræ & valnød.

Spørgsmål 3. Hvad er gennemsnitsprocenten for henholdsvis den lave og den høje kategori?
Svar: lav 5,08 % / høj 9,22 %.

Efter en optælling var der 6 personer som havde alle 3 svar rigtige, men efter lodtrækning blev vinderen:
Thomas Conrad, som kunne gå hjem og repetere smagen af nogle af aftenens øl.

Dagens tal:

Spisning :     11
Smagning :     30
Afstemning :    23

 

Marts Måneds Medlemsmøde.

Året 2012 har allerede vist os, at de danske mikrobryggerier kan noget. Nu begynder vor serie med de mere ukendte lokale mikrobryghuse. Vi har udvalgt 8 bryg fra Nibe Bryghus. Otte bryg, som også vil være velegnede til en begyndersmagning. Men selv om du hører til dem med hård hud på tungen, skal du da være så hjertelig velkommen.

Højt skum
Formanden og hans venner.

PS.

Aftenens øvrige billeder kan ses på: gallery.me.com/spangsberg

Nogle af gallerierne er låste og du skal bruge:
Brugernavn: esbjerg.ale
Adgangskode: 1234