De åbne Sjællandsmesterskaber i Håndbryg

De åbne Sjællandsmesterskaber 2019 er under planlægning og information vil komme her hurtigst muligt.

Spørgsmål kan stilles til henning.palm@remove-this.ale.dk

 

De åbne Sjællandsmesterskaber i Håndbryg 2015

Lørdag den 7.november bød Region Midtvestsjælland håndbryggere og publikum velkommen til Sjællandsmesterskaberne i Håndbryg.

5 øldommere, 18 bryggere, 34 øl, 117 gæster og en god flok frivillige fra det meste af Sjælland satte rammerne om arrangementet.

Vi havde to kategorier; dels øl under 5,9%, dels øl over 6%. Derudover var der ikke nogle begrænsninger. Bryggerne havde frie hænder og kun deres fantasi satte grænsen for de øl, de valgte at præsentere for publikum.

Og de tog sandelig udfordringen op. Der var øl i alle stilarter fra International lager over frugtøl og røgøl til IPA'er og portere i alle varianter. Der var en Gueuze Lambic, hvor bryggerne selv havde hentet vildgær i omegnen af Brugge på en udflugt til Belgien. Der var øl med solbær, kirsebær, koldbrygget kaffe og tørverøget whiskymalt . Der var nye fortolkninger af kendte øl og nye øltyper, hvor det var svært at passe dem ind i Øldommernes mere end 60 forskellige stilarter.

Som en af bryggerne skrev i sin tilmelding under "Særlige ingredienser", der er brugt "Glæde, Omhu og Kærlighed!". Erkendt, jeg er ikke i tvivl, det var der i alle de øl, vi kunne nyde denne dag. Det var imponerende at møde så mange entusiaster, der i den grad brænder for og er stolte af det, de brygger.

Ved dagens start var vi i styregruppen spændt på, hvor mange der ville finde vej til Haslev Bibliotek. Kunne de tidligere mesterskaber i Hillerød og København matches på trods af, at der kan være længere fra København til Haslev end omvendt. Vi have ingen grund til bekymring. Fra middagstid kom gæsterne i en lind strøm, og da vi lukkede, kunne vi kun være tilfredse med dagen.

Et arrangement som SM i Håndbryg kan kun gennemføres med hjælp fra mange gode kræfter.

Derfor vil vi gerne rette en tak til Øldommerne, der valgte at drage fra Fyn for at bedømme øllet. Det var en stor opgave at komme igennem alle øllene, men det blev gjort med bravur og en stor grad af professionalisme.

Der skal også en stor tak til vores sponsorer, der støttede arrangementet og gjorde det muligt at give flotte præmier til både bryggere og publikum. Uden støtte fra dem var arrangementet ikke blevet det samme!

Sidst men ikke mindst en stor tak til de frivillige fra mange lokalafdelinger, både i og uden for regionen. Det er en sandhed, der ikke kan siges for tit; uden jeres hjælp og indsats, så eksisterede Danske Ølentusiaster ikke!

Vinderen i kategorien under 5,9% blev Simon Carlsen fra København N. med en belgisk blond med det sigende navn "One Malt, One Hop and One type of Yeast is really all it takes...". Så enkelt kan det siges og så enkelt kan det gøres. Simons øl vil blive brygget på Kongebryg i Næstved, så alle vil kunne smage og nyde den.

I kategorien over 6% løb Jacob Stark fra Køge med prisen for sin mørke stærke belgiske  ale, "Blå Munk". Jakob vil sammen med Det Lille Bryggeri i Bringstrup ved Ringsted også gøre denne øl tilgængelig for det brede publikum.

Jakob Stark fra Køge blev dobbeltvinder, da hans øl også vandt publikumsprisen i et tæt opløb med en skotsk ale " Ériu" brygget af en lokal brygger, Knud Røgilds, fra Haslev.

Det var en flok trætte men glade Ølentusiaster, der kunne lukke efter en meget hyggelig dag, hvor vi kunne mærke, at alle besøgende havde det hyggeligt og var blevet inspireret af det gode øl. Heller ingen tvivl om at bryggerne fik netværket godt på tværs over hele dagen. Det er imponerende at opleve viljen til at hjælpe og støtte hinanden, selvom rammen for dagen var et mesterskab!

Nu overdrager region Midtvestsjælland stafetten til region Storstrøm, som vil stå for SM2016. Vi glæder os allerede!

Sponsorer:

  • Albryg, Brygudstyr og ingredienser, Nyrup
  • Bryg Selv, Bryg din egen øl, Amager
  • Det Lille Bryggeri, Bryggeri, Ringsted
  • Hjemmebryggeren, Brygudstyr og ingredienser, Silkeborg
  • Hugos Kælder, Ølsted, Køge
  • Kongebryg, Bryggeri, Næstved
  • Maltbazaren, Brygudstyr og ingredienser, Rødovre
  • Rocket Brewing Company, Bryggeri, Haslev
  • Tønden, Haslev