Beroun, Dobrany og Plzen - skrald, lidt for pænt og fødeby

Andendagen var kontrasternes dag. Først besøgte vi et bryggeri omgivet af skrald og dernæst besøgte vi en brygrestaurant, hvor det var lige før, at vi ikke var fine nok til at købe deres øl... Og til sidst var vi rundt i Plzen pilsnerens berømte fødeby.

 

Det var ikke let at finde. Men vi fik os en ordentlig én på opleveren, da det endelig lykkedes. SOUKROMÝ RODINNÝ PIVOVAR BEROUNSKÝ MEDVĚD hedder stedet (Familiebryggeriet Berouns Bjørn) som ligger i et industrikvarter ikke langt fra banegården i Beroun. Bryggeriet ligger i en gammel sukkerfabrik midt i noget, som ligner en mellemting mellem en losseplads og en produkthandel. Faktisk er hele bryggeriet bygget op af genbrugsmetal fra den gamle sukkerfabrik. Når man kommer indenfor mødes man af et hyggeligt rum med plads til cirka 100 mennesker. Interiøret er i træ og der er sat forskellige effekter op overalt hvor der kan findes en plads - metalskilte, et blæseinstrument, malerier, tegninger... you name it. Hyggeligt, en smule rodet og vældigt effektfuldt! Øllet kan fås fra fad og købes hjem i store plastflasker - stedet her er i øvrigt det eneste sted hvor man kan få dette øl. Udenfor kan man se at ejeren af stedet har forkærlighed for gamle russiske militærkøretøjer. 

 

I Dobrany blev vi mødt af noget ganske andet... MODRA HVEZDA (den blå stjerne) som dette hotel, restaurant og bryggeri kalder sig, var noget mere tjekket og forfinet. Men det er ikke altid, at det der på overfladen ser godt ud, også er det. Maden var helt ok og øllet var glimrende - men betjeningen var virkelig ringe. Tjenerne havde godt nok travlt, men de lavede den fejl, at være irriterede på deres kunder. Man skal da ikke himle med øjnene, når en kunde beder om at få lov til at købe en t-shirt. Det var helt forfærdeligt, og det virkede som om, at de ikke var interesserede i deres job - havde de været i Danmark, havde de heller ikke haft et - ret længe.

 

En anelse forsinket nåede vi pilsnerens hjemby. Vi var nødt til at droppe den planlagte rundvisning på bryggeriet Prazdroj (Pilsner Urquell) og blev i stedet sat af i et kryds for at opleve byen på egen hånd. Steen, der er bidt af af brandbiler, havde en særdeles god dag i Plzen - på et torv i byen var der flotte brandslukningskøretøjer, både nye og gamle. En flok tog på ølmuseum og værtshus Na Parkane, andre tog på shopping og værtshus, mens nogle få tog på en rundvisning, som den der glippede for hele gruppen. Cirka halvdelen af selskabet spiste på Na Spilce, som er en restaurant, der ligger i bryggeriets gamle gærkældre...

 

Efterlysning

På turen denne dag stødte vi pludselig på denne mand, der bar på en masse vand. Han fægtede med både arme og ben for at komme med bussen. Men hvem stoler på en mand, der bærer rundt på så meget vand? Hvis nogen ved hvem han er, modtager vi gerne info :-)

 

Beroun

Dobrany

Modra hvezda

Plzen

Pilsner Urquell